Tabellettan AC Milan är på jakt efter en fjärde raka seger i Serie A när de gästas av Bologna på San Siro under måndagskvällen. Det är en klasskillnad mellan lagen. Det skiljer dubbelt så många poäng mellan lagen. Inför omgången leder Milan tabellen med tre poäng före Napoli och är på titeljakt. Bologna ligger på den nedre halvan av tabellen - med en rejäl måltorka och usel form. Med två raka förluster i ligaspelet känns det inte som att Bologna har något att sätta emot. Milan är bara flera nummer större.

Med tre raka 1 - 0 segrar över Napoli, Empoli och Cagliari har Milan visat sig vara urstarka i defensiven och kliniska i sitt anfallsspel. Egentligen har de hållit nollan i fyra raka tillställningar - om vi räknar med semifinalen i italienska cupen mot stadsrivalen Inter. Det har varit tre olika målskyttar som har nätat i de tre senaste vinstmatcherna, vilket visar bredden i anfallsspelet. Tränaren Stefano Pioli har också en frisk trupp att välja och vraka mellan. Så allting går Milans väg för tillfället.

Hos gästerna saknas Nicolas Dominguez och Federico Santander, på grund av skador. Samt Kingsley Michael, som är långtidsskadad. Bologna, som slutade på en tolfte plats förra säsongen, verkar även denna gång sluta på en liknande placering. Förutsatt att formen förbättras. Framåt finns Marko Arnautovic, med 9 fullträffar. Han, liksom hela laget, har varit uddlösa och misslyckats med att näta i de tre senaste omgångar. Bakom sig har de förluster mot Fiorentina och Atalanta - båda med 0 - 1.

Ett bortamöte mot serieledarna känns ännu tyngre. Speciellt när Milan har visat sig vara så stabila i försvaret. Bologna kommer få svårt att bryta ner dem. Därmed blir det ett spel på att Milan vinner mötet över Bologna med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Milan - Bologna:
1 asian -1,5 (samma som Milan -1,5 mål) - odds 2.15 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Milan:
Mike Maignan, Theo Hernandez, Fikayo Tomori, Pierre Kalulu, Davide Calabria, Sandro Tonali, Ismael Bennacer, Junior Messias, Franck Kessie, Rafael Leao & Olivier Giroud.

Preliminär startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Adama Soumaoro, Gary Medel, Arthur Theate, Jerdy Schouten, Mattias Svanberg, Aaron Hickey, Mitchell Dijks, Riccardo Orsolini, Roberto Soriano & Marko Arnautovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip