AC Milan:

Välkomnar Chelsea till ett returmöte efter förra veckans klara 3-0-seger för Chelsea på Stamford Bridge. Milan stod för en riktigt svag prestation borta i London, vilket inte är så konstigt med tanke på en frånvarolista som innehöll namn som Mike Maignan, Theo Hernández, Davide Calabria, Simon Kjaer, Junior Messias, Zlatan Ibrahimovic och Alexis Saelemaekers. Chelsea behövde inte förta sig och kunde ändå vinna komfortabelt med 3-0.

Trots skadekrisen har Milan inlett Serie A-spelet bra och är fyra i tabellen, tre poäng efter serieledande Napoli och före lag som Juventus, Inter, Lazio, Roma och Fiorentina. Milan-fansen behövde dessutom inte sörja nederlaget på Stamford Bridge särskilt länge efter att Stefano Piolis decimerade lag slöt sig samman och stod för en riktigt stark insats och säkrade en 2-0-seger mot krisande Juventus hemma på San Siro.

Segern ingjuter nytt självförtroende inför den viktiga returen mot Chelsea på San Siro, som I Rossoneri inte har råd att förlora om man ska nå avancemang från en jämn Champions League-grupp. Milan är trea i gruppen, på samma poäng men sämre målskillnad än Chelsea, en poäng före jumbon Dinamo Zagreb och en pinne efter ledande RB Salzburg. Viktige Theo Hernández gjorde comeback mot Juventus och kommer bli viktig här. Milans försvar var rent utsagt svagt på Stamford Bridge med idel svaga individuella prestationer, såväl från mittbacksparet Fikayo Tomori och Pierre Kalulu som ytterbackarna Sergiño Dest och Fodé Ballo-Touré. Hernández kommer förstås starta till vänster i backlinjen och bidrar med helt andra egenskaper än senegalesen Ballo-Touré, och är inte minst viktig för Milans offensiv. I segern mot Juventus ackompanjerades Tomori av Matteo Gabbia, och det återstår att se om han får förnyat förtroende efter den hållna nollan eller om Pierre Kalulu, som spelade till höger, återvänder till startelvan i det starka mittbackspar som ledde Milan till scudetton i fjol.

Pioli gjorde också vissa förändringar högre upp i planen mot Juventus, där han frångick den 4-2-3-1-formation han allt som oftast använt. Nyförvärvet Charles De Ketelaere, som varit upp och ned sedan ankomsten, petades till förmån för Brahim Diaz och Tommaso Pobega i en mer 4-3-3-liknande formation, men där Hernández tryckte upp centralt på mitten tillsammans med Sandro Tonali och Ismaël Bennacer, vilket gav Pobega och Díaz – som gjorde det avgörande 2-0-målet – utrymme att trycka uppåt, och Rafael Leão kunde stå för bredden till höger. Med De Ketelaere på skadelistan, med en muskelskada, kommer Milan göra förändringar gentemot mötet på Stamford Bridge förra veckan, och det ska bli intressant att se om Pioli väljer samma metod som fungerade så väl mot Juventus rigida 4-4-2, eller om han skakar om på andra sätt. Junior Messias är tillbaka i truppen, men i övrigt saknas samma spelare som tidigare.

Preliminär startelva: Tatarusanu; Hernández, Tomori, Gabbia, Kalulu; Bennacer, Tonali, Pobega; Leão, Giroud, Díaz

Chelsea:

Vann mötet på Stamford Bridge med komfortabla 3-0 förra veckan, tre mycket viktiga poäng för nye Graham Potter och skönt med viktigt andrum. Ändå var jag långt ifrån imponerad av det Chelsea visade upp i den matchen och tycker även de blåklädda stod för många svaga insatser, många individuella misstag, och i stora drag räddades av att Milan var ännu svagare och stod för ännu större misstag. Det kommer inte gå lika lätt den här gången.

Potters Chelsea är ett bygge under uppbyggnad, förstås, och den forne Östersundstränaren har fått en fin start där han alltjämt är obesegrad. I helgen tog Chelsea en ny, fin 3-0-seger hemma mot Wolves, där Kai Havertz nätade i slutet av första halvleken innan Christian Pulisic och Armando Broja säkrade poängen.

Potter gjorde sju förändringar gentemot Milan-matchen och kunde vila några spelare, vilket lär komma väl till pass när spelschemat blir allt brutalare fram till VM-uppehållet. Trevoh Chalobah startade bredvid Kalidou Koulibaly centralt på mittfältet, men Thiago Silva lär återvända till startelvan. Frågan är om det blir i en fyrbackslinje – som senast – eller i en trebackslinje, särskilt med tanke på nyförvärvet Wesley Fofanas skadefrånvaro. Spelare som Mateo Kovacic, Reece James, Raheem Sterling, Pierre-Emerick Aubameyang och Ben Chilwell lär återvända till startelvan.

Preliminär startelva: Kepa; Koulibaly, Silva, Chalobah; Chilwell, Kovacic, Loftus-Cheek, James; Sterling, Aubameyang, Havertz

Speltips: Chelsea vann komfortabelt senast, men jag tror inte det blir en lika enkel resa på San Siro. Även om segersiffrorna var klara så tycker jag inte Chelseas insats speglade segermarginalen och tycker gästerna blivit lite för stora favoriter borta på italiensk mark, där man vanligtvis inte trivs. Trots Milans många skador kan Pioli mönstra ett starkt lag, stod för en solid 2-0-seger mot Juventus i helgen och jag kan inte tänka mig att de rödsvarta står för en lika svag prestation som förra veckan, när man mer eller mindre oprovocerat föll samman när 2-0-målet ramlade in. Milan +0.25 finns till 1,85 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip