En blytung uppgift väntar de kroatiska mästarna Dinamo Zagreb när de reser till San Siro för att ta sig an AC Milan i Champions League. Efter att ha fått en drömstart i turneringen och slagit Chelsea i premiären kommer Dinamo Zagreb till match med ett stort självförtroende. Dock ställs de mot Serie A mästarna, som har en fin form och fortsätter att imponera. För Milans del blev det ett oavgjort resultat mot Salzburg - så extremt viktiga poäng står på spel. Då Milan är flera nummer större är en storseger rimlig.

Dinamo Zagreb, som historiskt haft det svårt mot Milan och förlorat samtliga fyra inbördesmöten, kommer till matchen med sex raka segrar, i alla sammanhang. En av dessa är mot Chelsea i denna turnering. Mislav Orsic, som är uppe i 6 mål och 4 assist i 1 HNL, nätade matchens enda mål - i ett möte där Chelsea skapade det mesta men hade svårt att hitta nätmaskorna. Han gjorde även matchens enda mål i ligaspelet då Dinamo Zagreb besegrade HNK Gorica senast. Nu väntar en helt annan uppgift.

Milan är på jakt efter en åttonde Champions League titel. Det finns en enorm rutin i dessa sammanhang. Så att ta sig vidare till slutspelet är bara ett måste. Efter att ha slagit Inter i Milanoderbyt och senast även Sampdoria på bortaplan känns allt möjligt. I Champions League lyckades de vända ett underläge mot RB Salzburg i Österrike då Alexis Saelemaekers kvitterade till slutställningen 1 - 1. Med Rafael Leao och Olivier Giroud i högform är sannolikheten stor att en storseger kommer här.

Då Milan är i toppslag spänner jag bågen extra och lägger ett spel på att de vinner med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Milan - Dinamo Zagreb:
1 asian -1,5 (samma som Milan -1,5 mål) - odds 1.78 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Milan:
Mike Maignan, Theo Hernandez, Fikayo Tomori, Pierre Kalulu, Sergino Dest, Sandro Tonali, Ismael Bennacer, Alexis Saelemaekers, Brahim Diaz, Rafael Leao & Olivier Giroud.

Preliminär startelva - Dinamo Zagreb:
Dominik Livakovic, Stefan Ristovski, Josip Sutalo, Dino Peric, Sadegh Moharrami, Luka Ivanusec, Josip Misic, Arijan Ademi, Robert Ljubicic, Bruno Petkovic & Mislav Orsic.
---

This is the stats tab
This is the post tip