Milan tar emot Empoli på lördagskvällen.
Mitt speltips: Empoli att ha över 3,5 hörnor. Finns på Bethard eller FastBet .

Bortalaget Empoli gör en bra säsong och ligger i nedre mitten. Redan spelat in 32 poäng och skulle troligen spela i Serie A nästa säsong även om de skulle förlora alla matcher som är kvar. Kan gå in i en sån här match utan att ligga med tio spelare runt eget straffområde och hoppas på 0-0. Det kanske de inte hade gjort även om läget var mer prekärt i och för sig, för det här är ett färgglatt lag. 40 gjorda mål är bra, men de har även släppt in en hel del också. Fjärde högst målsnitt per match i ligan säger en del om hur deras matcher brukar se ut.

Bakom storlagen har de flest avslut/90 minuter i snitt i ligan. Är också laget som slår flest inlägg i snitt per match och de är relativt ofta i motståndarnas straffområde. Den typen av grejer är bra för att ett lag ska få många offensiva hörnor. Snittar runt fem egna hörnor per match. Haft minst fyra hörnor i 21/28 ligamatcher. Hade sju mot Juventus för ett par veckor sedan och lika många när de här lagen möttes just före jul - så de har klarat den mot flera av de bästa lagen. Bra truppläge.

Milan saknar återigen Kjaer. Här är Theo Hernandez avstängd också. Ju fler spelare som saknas desto svårare att ha total kontroll på spelet såklart. Milan har släppt till minst fyra hörnor i 19/28 matcher. GJorde en bra insats mot Napoli förra helgen men har annars haft det svårt mot de mindre lagen i de senaste matcherna när de inte klarat av att ha full kontroll.

Statistiken är definitivt med. Spelmässigt tycker jag det finns bra förutsättningar för Empoli att stå upp här, ha sina anfall och komma till sina avslut. Precis som de gjort mot de flesta större lagen i ligan den här säsongen. Över 90 minuter tycker jag de ska ha mycket bra chans att slå den hör hörnlinan oftare än oddsen säger.

TV: Svår rad på Stryktipset - våra experter tipsar om spikar och drag!




This is the stats tab
This is the post tip