Ett formsvagt Milan tar emot Fiorentina.

Förra säsongen
Fiorentina - Milan 0-1 (5-6 i hörnor)
Milan - Fiorentina 0-1 (9-7 i hörnor)

Serie A
12. AC Milan 5 2 0 3 3:5 6
15.Fiorentina 5 1 2 2 8:9 5

Fem omgångar är spelade av Serie A den här säsongen och jag tycker redan nu vi kan konstatera att, tja, allt är som vanligt när det gäller Milan. Visst finns en hel del talang och kvalitet. Men när det kommer till helheten så ser det sällan särskilt imponerande ut. Milan kommer från två raka förluster mot Inter (0-2) följt av Torino (1-2). Efter fem omgångar så har man två segrar och tre förluster. Torsk mot Udinese i premiären, sedan två raka 1-0-segrar mot nykomlingarna Brescia och Hellas Verona. Det är långt ifrån imponerande måste jag säga. Jag gillar en spelare som Suso men han har inte riktigt hittat rätt i sin roll i spelsystemet. Calhanoglu har en odiskutabel kvalitet i sina leveranser, men där kan jag känna att klockan tickar åt fel håll. Han blir inte bättre. Fiorentina har å sin sida en positiv trend nu. Torskade två första mot Napoli (3-4) och Genoa (1-2). Sedan 0-0 mot Juve och 2-2 mot Atalanta, två väldigt kvalitativa motståndare. Till slut kom den efterlängtade segern och det var hemma mot Ekdals Sampdoria.

Man har unge Federico Chiesa på topp som är väldigt trevlig att titta på när han spelar fotboll. Och bredvid honom? Franck Ribery! Fransmannen har börjat komma igång nu och som en ytterligare joker i lådan så finns Kevin-Prince Boateng med och aspirerar på en startplats. Han har också börjat komma igång helt enkelt. Det här blir ingalunda en lätt match för Milan. Samtidigt är kraven rejäla på att börja vinna. Därför tror jag att vi kan få se ett lite desperat Milan och hörnor är ett drag jag gillar. Jag tror att Fiorentina kan vara med väldigt länge i den här matchen och då måste Milan skapa situationer. Hörnrikt när lagen spelade mot varandra förra säsongen. Fiorentina har släppt till nio hörnor både mot Genoa och Atalanta på bortaplan i år.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Milan (4-3-3) Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Hernandez - Kessie, Bennacer, Calhanoglu, Suso, Piatek, Leao

Saknar: Caldara
Osäker: Paqueta

Fiorentina (3-5-2) Dragowski - Milenkovic, Pezzella, Caceres - Lirola, Pulgar, Badelj, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Ribery

Saknar: -
Osäker: Rasmussen

SPELTIPS
Jag spelar Milan över 5,5 hörnor till 1.81 hos 888sport (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip