Milan:

Ett skadedrabbat Milan har vunnit blott en av de fyra senaste i ligaspelet, och klev in i landslagsuppehållet med en olycklig match i Apulien där man tappade 2-0 till 2-2 och dessutom fick Olivier Giroud utvisad i slutminuterna mot Lecce. Däremellan har Stefano Piolis lag dock tagit en imponerande 2-1-seger hemma mot PSG i den knallhårda Champions League-gruppen.
Krysset mot Lecce gör att Milan är trea i Serie A, men att avståndet upp till stadsrivalen Inter nu är åtta poäng, och Pioli dras med rejäla skadebekymmer inför mötet med tabellsexan Fiorentina.

Förutom avstängde Giroud saknas även Rafael Leão och Noah Okafor bland de offensiva spelarna. Det är rejäla avbräck, även om spelare som Christian Pulisic, Luka Jovic och Samu Chukwueze nu får chansen att kliva fram och visa vad de går för. Det är dock inte bara i offensiva leden det saknas spelare: Pioli får även klara sig utan Ismaël Bennacer, Mattia Caldara, Pierre Kululu, Simon Kjaer, Marco Sportiello och Marco Pellegrino. En lång skadelistan, med andra ord.

Fiorentina:

Efter tre raka nederlag kunde Vincenzo Italiano andas ut under landslagsuppehållet med två raka segrar, 1-0 borta mot serbiska Cukaricki i Europa Conference League och 2-1 mot Bologna i ligaspelet. Fiorentina är nu sexa i Serie A, tre poäng bakom trean Milan.

Dôdô och Gaetano Castrovili saknas alltjämt, och kommer nog inte återvända på den här sidan av årsskiftet, och ytterbacken Luca Ranieri är avstängd här.

Fiorentina under Italiano är alltid ett framåtlutat, offensivt lag men den senaste tiden har det gått lite stå i målskyttet, där La Viola lämnade tre raka ligamatcher mållösa innan man lyckades finna nätet två gånger om mot Bologna senast.

Milan med offensiva avbräck

I vanliga fall tror jag det här hade kunnat bli en öppen och sevärd match där Fiorentina gärna kliver på och bjuder på en öppen matchbild. Det tror jag dock Milan vill undvika här och att man vill försöka kontroller tillställningen på hemmaplan efter poängtappet mot Lecce senast, som inte fanns med i beräkningen. För Milan väntar dessutom en nyckelmatch mot Dortmund i den tajta CL-gruppen redan på tisdag, så man vill nog inte bränna krut i onödan. Milan saknar sina två bästa offensiva spelare i Leão och Giroud, samt Okafor. Ersättarna har inte visat tillräckligt än så länge i Milantröjan. Fiorentina har inte heller varit i sprudlande målform i ligaspelet, där man gått mållösa från tre av de fyra senaste. Under 2.5 mål finns till 1,79 hos Pinnacle . Jag tycker inte heller Fiorentina med pluslina är ointressant, även om oddset droppat en hel del under veckan.
This is the stats tab
This is the post tip