Det bjuds på ett speciellt Derby della Madonnina där överlägsne Serie A-ledaren Inter har möjlighet att säkra scudetton i derbyt mot ärkerivalen Milan.

Milan:

Spelade Europa League-kvartsfinal mot Roma i torsdags men trots att I Rossoneri spelade med en gubbe mer i 60 minuter, efter Zeki Celiks utvisning, kunde Milan inte riktigt komma åt att sätta press på Daniele De Rossis lag i den italienska huvudstaden. Roma hade 1-0-överläge med sig från San Siro och utökade till totalt 3-0 efter 20 minuter i returen på Stadio Olimpico innan Matteo Gabbia kunde hyfsa till siffrorna med ett mål fem minuter från slutet. Milan får således fokusera om på ligaspelet under våravslutningen där man är minst sagt väl positionerat för att säkra andraplatsen och garantera Champions League-spel till nästa säsong.

Milan är 14 poäng efter överlägsna Inter, men har skapat sig ett sexpoängsavstånd ner till Juventus på tredjeplatsen. Malick Thiaw är avstängd här och mittbackskollegorna Pierre Kalulu och Simon Kjaer missar på grund av skada, precis som Antonio Mirante. I övrigt hoppas Stefano Pioli att alla som spelade mot Roma i torsdags ska återhämta sig och vara fit for fight till måndagens derby.

Inter:

Simone Inzaghis gäng sitter i en drömsits där man potentiellt kan säkra ligatiteln och fira scudetton framför rivalernas supportrar i Derby della Madonnina, vilket förstås svider från Milan-håll. Inter har varit fullständigt överlägsna i Italien den här säsongen och med 14 poängs försprång och sex omgångar kvar att spela kan Inter vid seger på San Siro matematiskt säkra titeln redan på måndag, vilket man förstås hemskt gärna vill göra.

Inter har som bekant åkt ur övriga turneringar och kan således hålla fullt fokus på att säkra scudetton. Till skillnad från lokalrivalerna som spelade i torsdags så har Inter fått mer än en veckas vila sedan 2-2-matchen mot Cagliari och I Nerazzurri-spelarna är således fullt utvilade och redo för derbyt. Inzaghi åtnjuter dessutom något så ovanligt som en fullt tillgänglig trupp utan vare sig avstängningar eller skador – så Inter kommer ställa starkast möjliga lag på banan här.

Inter säkrar scudetton

Jag tror Inter säkrar scudetton här i Derby della Madonnina. Det har laddats upp för just det här derbyt ska bli kulmen på en fenomenal ligasäsong där Inter stått i en klass för sig i Serie A. Jag tycker det mesta talar för Inter här: Motivation, fullt tillgänglig trupp, längre vila än Milan som spelat i Europa och dessutom rejäl plusstatistik på Milan på sistone. Inter vann med hela 5-1 i höstas och har vunnit de fem senaste derbymatcherna. Raka tvåan finns till 2,05 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip