Ett tungviktsmöte spelas i den italienska Serie A när de regerande mästarna AC Milan gästas av stormakten Juventus.

Det skiljer fyra poäng och två placeringar mellan lagen, till Milans fördel, efter åtta omgångar i ligaspelet. Båda lagen har spelat i Champions League i veckan. Milan har, trots ett skadeläge, visat bättre form och känns som det laget som är strået vassare.

Hemma på San Siro har Milan varit oslagbara ett bra tag. De hade sex raka hemmasegrar innan titelutmanaren Napoli besegrade dem och klev upp på första platsen. Milan studsade tillbaka och tog en trepoängare över Empoli sist och visade att de ska vara med och slåss om ligaguldet igen. Dock blev det en storförlust i London mot Chelsea i veckan med 0 - 3. Tränaren Stefano Pioli verkar lugn ändå, trots att skadelistan är lång. Förutom långtidsskadade Zlatan Ibrahimovic, Divock Origi, Junior Messias och Alessandro Florenzi saknas även Mike Maignan, Alexis Saelemaekers, Simon Kjaer och Davide Calabria. Däremot finns Rafael Leao, med 4 mål och lika många assist, i högform. Anfallsspelet med Ante Rebic och Olivier Giroud håller en hög nivå.

Även Max Allegri och hans Juventus har fått jobba med avbräck, utan Paul Pogba och Federico Chiesa. Mattia De Sciglio är ett nytt avbräck. Formen har varit upp och ner, med två raka förluster mot Benfica i Champions League och nykomlingen Monza i Serie A innan Juventus reste sig och besegrade Bologna i ligaspelet och Maccabi Haifa i veckan. Dusan Vlahovic och Angel Di Maria har stuckit ut i poängprotokollet. Bortaformen i Serie A har varit kass, med två poäng på tre bortamatcher. Mot Milan har Juventus haft problem under de senaste säsonger och bara vunnit en gång på fem försök. En ny tuff bortamatch väntar.

Under Stefano Pioli har Milan aldrig förlorat två gånger om på San Siro. Trots skadeläget är formen bra nog för att ta en ny seger. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak hemmaseger i matchen, till en bit över dubbla degen i odds.

Speltips Milan - Juventus:
1. Odds 2.16 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Milan:
Ciprian Tatarusanu, Sergino Dest, Pierre Kalulu, Fikayo Tomori, Theo Hernandez, Sandro Tonali, Ismaël Bennacer, Rade Krunic, Brahim Diaz, Rafael Leao & Olivier Giroud.

Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Leonardo Bonucci, Gleison Bremer, Juan Cuadrado, Manuel Locatelli, Adrien Rabiot, Filip Kostic, Angel Di Maria, Dusan Vlahovic & Arkadiusz Milik.
---

This is the stats tab
This is the post tip