Milan:

Junior Messias klev fram och räddade en poäng i den 93:e minuten hemma mot Cremonese i onsdags. Milan har varit kryssglada på sistone med resultatraden 2-5-0 på de sju senaste matcherna i alla turneringar. Vi kliver dock in i ett skede där varenda poäng är av yttersta vikt och när segrarna lyser med sin frånvaro är det lätt att tappa mark i den täta Champions League-striden i Serie A. Milan har fått se sig passerat av Atalanta och Inter och är nu nere på en sjätteplats, två poäng efter lokalrivalen Inter – som Milan även ställs mot i Champions League på onsdag – och behöver börja plocka upp trepoängare igen om hoppet om säkrat CL-spel via ligaspelet ska leva vidare.

Senast Milan mötte Lazio föll man med hela 4-0 borta på Stadio Olimpico. Hemma på San Siro har dock Milan bara förlorat två matcher så här långt den här säsongen. FIkayo Tomori är tillbaka från avstängning och trots att CL-semin mot Inter hägrar runt hörnet lär Stefano Pioli göra en hel del förändringar från laget som startade mot Cremonese, där Pioli roterade friskt och spelare som Sandro Tonali, Olivier Giroud, Rafael Leão, Rade Crunic, Theo Hernández och Simon Kjaer inledde på bänken.

Lazio:

Maurizio Sarris Lazio är kvar på andraplatsen i Serie A, men avståndet till jagande lagen minskar. Trean Juventus är en poäng efter, därefter följer Inter ytterligare tre poäng bakom, och även om Lazio har ett gynnsamt läge för att säkra Champions League till nästa säsong så kommer det krävas en bra säsongsavslutning för Rom-laget. Efter två raka förluster – 0-1 hemma mot Torino och 3-1 borta mot Inter – studsade Lazio i onsdags tillbaka genom en 2-0-seger hemma mot Sassuolo.

Alessio Romagnoli är tillbaka från avstängning och förstärker ett Lazio-försvar som imponerat under säsongen, där endast Napoli släppt in färre mål i Serie A och där Ivan Provodels 19 hållna nollor är ligabäst. Endast Danilo Cataldi saknas i övrigt.

Svårbedömt möte - inget av lagen vill förlora

Svårbedömt möte i Serie A-toppen mellan två lag som lär vara högst angelägna om att lägga vantarna på tre pinnar. Pioli lär göra stora förändringar i startelvan och ställa starkast möjliga lag på benen efter rotationschansningen mot Cremonese. Lazios defensiv är stark och Milan har bara släppt in ett mål på de sju senaste hemmamatcherna. Jag kan tänka mig att det blir ett tätt och jämnt möte mellan två lag som absolut inte vill förlora och bjuda motståndarna på någonting gratis. Under 2.5 mål finns till 1,68 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip