Milan och Napoli gör upp i första kvartsfinalmötet.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Reken skrivs på söndagseftermiddagen, så vi får se om det kommer tydligt besked kring spelaren som mycket av förhandssnacket handlat om: Osimhen. Kommer han till spel eller inte efter den skada han ådrog sig på landslagsuppehållet? Anfallsstjärnan kunde inte medverka i fredagens ligamatch mot Lecce i alla fall. Om han nu kan speal här är nästa fråga - i vilket skick är han?

Uppdaterat 11/4: “Victor is not in the conditions to play, unfortunately — so we hope to have him back for return fixture at the Maradona on April 18”. Med andra ord - som jag trodde redan i söndags verkar det som att Osimhen står över första matchen. Positivt för ett underspel.

De här bägge lagen har mötts två gånger den här säsongen och har varsin bortaseger:
2-1 Napoli i septembers Milanomöte.
4-0 till Milan för en dryg vecka sedan efter bland annat Leao-show.

I bägge matcherna har Milan kunnar begränsa högtflygande Napoli till relativt få vassa målchanser.

Bortamålsregeln är som bekant slopad. Vi får se hur det påverkar hur lagen tar sig an de här dubbelmötena över tid, i fjol gick ialla fall sex av åtta "förstamatcher" i åttondelsfinal-rundan under 2,5 mål. Kvartsfinalerna i fjol innehöll en del galna matcher, men två förstakvartsfinaler gick i alla fall under 2,5. I år var under 2,5-siffran 7/8 i åttondelsfinalernas förstamatcher. Bland annat Milan spelade en väldigt försiktig hemmamatch mot Spurs där de mest bevakade efter 1-0. Så som sagt - över tid får vi se hur/om den borttagna bortamålsregeln påverkar lagens approach till förstamatchen i ett dubbelmöte. Hittills pekar det lite på en trend mot målsnålt - men varje match lever såklart sitt egna liv.

Två lag med respekt för varandra

Milan vann som sagt i Neapel för någon vecka sedan. Tror inte de känner att de till varje pris måste ha med sig ett utmärkt resultat härifrån, så till den grad att de är totalt all in på vinst. Så länge de undviker förlust här tror jag de i allra högsta grad känenr att de är med i matchen.

Samtidigt tror jag Napoli har stor respekt för bland andra Leao, som rev upp sår med sin snabbhet i ligamatchen häromsistens.

Så jag tror vi får se rätt mycket ställningskrig och riskminimerande här. Skulle det bli ett mål åt något håll tror jag ändå inte att matchen urartar till en hawaiihistoria. Är resultat bara av karktären "går att leva med" i andra halvlek tror jag inget av lagen är särskilt sugna på att riskera något då det finns väldigt bra offensiva omställningsspelare i bägge lagen.

0-0, 1-1, 1-0 eller 0-1 känns som tänkbara slutresultat här.
This is the stats tab
This is the post tip