Speltips: Under 2,5 mål i matchen till 2.03 hos Bethard.

Milan ska försöka studsa tillbaka efter den förnedrande 5-1 förlusten man åkte på under helgen i derbyt mot Inter, den största derbyförlusten sedan 2009. Newcastle gör comeback i den största av tävlingar efter tjugio år som åskådare och kunde knappt fått en tuffare grupp att göra återkomst i.

Utöver Milan och Newcastle utgörs gruppen av Dortmund och PSG, så några matcher där man har råd att vädra lär det inte bli.

Hemmalaget Milan hade, innan derbyförlusten mot Inter, fått en perfekt start på säsongen. Tre segrar av tre möjliga i ligaspelet där det dessutom sett övertygande ut. 5-1 mot Inter såg man inte riktigt komma, och det blir spännande att se hur man studsar tillbaka från den tunga förlusten.

Newcastle lyckades bryta en svit på tre matcher utan seger när man besegrade Brentford på hemmaplan med 1-0. Försvaret såg betydligt bättre ut än tidigare med Sven Botman tillbaka i backlinjen. Offensivt fortfarande lite kantigt och det krävdes en Callum Wilson-straff för att avgöra matchen, men alternativen och kvalitén finns fortfarande där för att få fart på målproduktionen också så småningom.

Newcastle kan stänga ner Milan

Efter att ha släppt in fem mål senast mot Inter behöver Milan lägga en aning mer fokus på sin defensiv. Man har även släppt in mål i de tre senaste matcherna i ligaspelet, och man har verkligen inte råd att förlora mot Newcastle på hemmaplan sett till hur svår grupp man har hamnat i.

Newcastle har i grunden sin styrka i defensiven, trots att offensiven har uppgraderats den senaste tiden. När man nu åker till San Siro vore det absolut inte fy skam att få med sig en poäng hem till England, och det tror jag man har goda chanser att göra. Man lär ge bollinnehavet till Milan inledningsvis, och defensivt är man så pass starka att man kan stå emot Milans offensiv.

Jag ser framför mig en match där båda lagen gärna INTE förlorar. Newcastle är nog nöjda med en poäng, medan Milan kommer gå för segern men helgens debacle mot Inter tror jag mycket väl kan ha satt sig i huvudet en aning.

Jag tror på en målsnål historia där Newcastle stänger ner Milan en aning, samtidigt som jag tycker värdet finns i underspelet. Mitt spel blir därför under 2,5 mål i matchen till 2.03 hos Bethard!
This is the stats tab
This is the post tip