AC Milan:

Lever i lite av ett ingenmansland i Serie A, där man gör det riktigt bra – men ändå befinner sig hela åtta poäng bakom serieledande stadsrivalen Inter. Milan har dock käkat upp avståndet till Juventus, som bara är en pinne före, och har dessutom skapat sig ett rejält försprång nedåt i kampen om Champions League-platserna där det nu skiljer hela tio poäng ner till Atalanta på fjärdeplatsen.

Milan har vunnit sex av åtta matcher under 2024 – Coppa Italia-förlusten mot Atalanta, samt 2-2-krysset mot Bologna är undantagen – och tog tre fina poäng hemma mot Napoli i helgen. Milan hade lite otur som inte lyckades krångla sig vidare från en stenhård Champions League-grupp, där man slutade trea bakom Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain. Milan besegrade både PSG och Newcastle i gruppspelet, men poängskörden räckte inte hela vägen till avancemang och tvingar I
Rossoneri till playoff-spel till fortsättning i Europa League.

Stefano Pioli dras med lite skadebekymmer i de defensiva leden där Pierre Kalulu och Fikayo Tomori är borta sedan tidigare, och Milan har trots de fina resultaten senaste månaden ändå släppt in en hel del mål bakåt. Malick Thiaw närmar sig dock comeback, men Davide Calabria tvingades kliva av skadad senast. Tijjani Reinders är tillbaka från avstängning och kan återta mittfältsplatsen från Ismaël Bennacer. Samu Chukwueze är tillbaka från Afrikanska mästerskapen, där det blev finalförlust för hans Nigeria.

Rennes:

Åtnjuter något av en new manager-bounce sedan Julien Stéphan tillträdde i slutet av november som ersättare till Bruno Genesio. Sedan dess har formkurvan pekat tydligt uppåt med sex segrar, ett kryss och två förluster under Stéphans ledning. Rennes är nu sjua i Ligue 1, med fem raka segrar. Rennes har också fått rejäl fart på målskyttet under Stéphan, med 20 gjorda mål på de 8 senaste.

Fjolårsfyran tog sig vidare till playoff i Europa League efter att ha slutat tvåa bakom Villarreal i en grupp som även innehöll Panathinaikos och Maccabi Haifa. Det dröjde fram till 20 december innan Rennes inkasserade säsongens första bortaseger mot jumbon Clermont, som fick en gubbe utvisad i slutet av första, och sedan dess har Rennes tagit ytterligare två raka mot motstånd hemmavarande i bottenstriden i form av Lyon, 3-2, och Le Havre, som besegrades med 1-0 i söndags.

Rennes saknar Fabian Rieder och talangfulle spelfördelaren Enzo Le Fée här.

Milan rimlig favorit – men Rennes i fin form

Jag tycker Milan är en fullt rimlig favorit här, men mot ett Rennes i strålande form och som är på rejäl uppgång under sin nye tränare så lockar inte odds runt 1,65 på hemmalaget, även om jag så klart håller I Rossoneri som det klart starkare laget. Milan har en del defensiva avbräck och bortsett från nollan mot Napoli senast så har man släppt in en del mål sedan årsskiftet. Rennes är målglada under Stéphan och har flera spelare som kan dela på poängbördan. Båda lagen gör mål kan testas till 1,85 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip