Milan rundar av CL-gruppspelet hemma mot Salzburg.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för bortalaget Salzburg. Bethard eller bet365. Alternativt någon form av plushcp på hörnmarknaden på Pinnacle.

Rätt spännande utgångsläge i den här gruppen. Chelsea är klara gruppsegrare på 10 poäng och har tacksam uppgift i form av Zagreb hemma. Milan är en poäng före Salzburg och är därmed klara för avancemang vid kryss (och seger såklart). Om Salzburg vinner matchen går de vidare till slutspel.

Österrikarna måste med andra ord vinna. Slaktar sin inhemska liga där de har 10-3-1 hittills. Snittar upp mot 6-7 hörnor där, kanske inte helt relevant att jämföra de matcherna då CL-lagen är bättre. Men även i CL har de överlag stått upp hyggligt. Slagit den här hörnlinan (= haft fyra eller fler hörnor) i två av gruppspelsmatcherna. I två av bommarna hade de tre egna hörnor och var därmed nära att slå en 3,5-lina. Salzburg har väl inte haft jättemycket boll under CL-gruppspelet, men med sitt raka spel kommer de till en hel del avslut, inlägg och till touch i motståndarnas straffområde. Rätt bra förutsättningar för att det i slutändan ska mynna ut i offensiva hörnor.

Milan är helt klart ett bra lag som är rättmätiga favoriter här. Men ser inte att italienarna kommer ha total kontroll på spelet över 90 minuter. Tycker sällan det ser ut så ens i ligan även om motståndet kan vara svagt. Matchats tufft med svår bortamatch i Turin i söndags kväll. Jämför det med Salzburgs rätt behagliga resa mot Hartberg på lördagen (1.20-favoriter och verkar varit en bekväm match).

Troliga elvor:
Tatarusanu; Kalulu, Kjaer, Tomori, Theo; Tonali, Bennacer; Messias, Diaz, Leao; Giroud

Salzburg:
Köhn; Dedic, Solet, Pavlovic, Ulmer; Gourna-Douath; Kjærgaard, Sucic, Seiwald; Okafor, Adamu.

Slipper vi bara en matchbild där österrikarna leder en stor del av matchen och spelar på den ledningen tycker jag det här spelet ska ha bra chans. De måste som sagt gå för att vinna och behöver försöka anfalla. Milan ska ses med bra chans, men ser inte italienarna dominera en matchbild totalt som Man City kan göra. Då borde Salzburg kunna lösa minst fyra hörnor över 90 minuter.

This is the stats tab
This is the post tip