Milan tar emot Spurs i första CL-åttondelen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. bet365 .

Bortamålsregeln är som bekant slopad. Vi får se hur det påverkar hur lagen tar sig an de här dubbelmötena över tid, i fjol gick ialla fall sex av åtta "förstamatcher" i den här rundan under 2,5 mål. Här gillar jag främst undern pga match-upen.

Tottenham har gjort och släppt in många mål i ligaspelet. Kanske inte riktigt Conte-eskt. Men hade ändå under 2,5 i fyra av sex gruppspelsmatcher i CL. Här saknar de skadade keepern Lloris, vilket gör att de har Forster i kassen. Säga vad man vill om Lloris, men det är en försvagning. Slaktades av ett effektivt Leicester i helgen, avstängde Romero saknades verkligen som mittbackasgeneral. Han är tillbaka nu och behöver styra upp det här.

Milan sliter med sin form då bland annat stjärnan Leao varit helt ur slag senaste månaden. Kanske påverkad av framtidsdiskussionerna, men helt klart är att han behöver vara het om Milan ska ha chansen här. Det har han inte varit, åtminstone inte på ett tag. Det andra skarpa anfallsvapnet, Giroud, är en vass boxspelare. Men känslan är att det är en spelartyp som Spurs backlinje borde kunna hantera.

Offensivt är Tottenham som bekant väldigt beroende av Harry Kane. Har en lite bredare trupp nu tack vare ett par januarifönstervärvningar, men det är ändå Kane som ska göra det. Engelska talismanen har matchats hårt och ser faktiskt lite upp och ner ut på ett sätt jag inte riktigt känner igen från tidigare säsonger då han hållit en extremt hög lägstanivå. Ibland är han kall - då blir Spurs offensiv lidande av det. Att Bentancur är skadad är ett stort mittfältsavbräck - Tottenham har inte riktigt hans egenskaper på någon annan central fältare.

Här tror jag på en rätt försiktig matchbild då Conte lär vilja styra upp defensiven efter Leicesterdebaclet. Milan bör ha rätt stor respekt för Tottenhams omställningar och vet att det blir väldigt svårt om de åker på första målet. Även om något lag tar ledningen tror jag inte matchen urartar i en hawaii-tillställning där det byts chanser. Tror det blir rätt lugnt och fint och att båda vill ta med sig ett resultat de känner lever till returen.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip