SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Nykomlingen Mjällby mot ett AIK som desperat jagar poäng.

Allsvenskan
10. Mjällby 13 4 4 5 14:20 16
12. AIK 13 3 4 6 12:19 13

Mjällby hemma
6 2 2 2 8:11 8

Formen
F, F; O, O, O

Senaste match
Mjällby - Sirius 1-1

AIK borta
7 2 2 3 6:9 8

Formen
O, F; F, O, F

Senaste match
AIK - Elfsborg

Någon större förbättring har det ännu inte blivit av AIK:s tränarbyte. Jag tror att Bartosz Grzelak är ett bra namn för AIK, men det är inte enkelt att trolla när det är så många bitar i laget som fattas. Inte minst självförtroende. Henok Goitom får axla ett stort ansvar i offensiven, detta då Nabil Bahoui håller på att spelas i form och Kolbeinn Sigthorsson alltjämnt går runt med skavanker och inte kommer ut till start. Nej, det är svårt att se någon plötslig formtopp i närtid för AIK. Ebenezer Ofori är oerhört viktig och har inte kunnat spela och de yngre spelarna har tappat form och självförtroende.

0-0 mot Kalmar, där hemmalaget hade de bästa chanserna att vinna, och torsk 1-2 hemma mot Elfsborg. Nu är det oerhört viktigt för AIK med en bra start och att få göra första målet. 4-4-2 är det nya systemet som gäller och jag tror att AIK kommer hitta en större defensiv trygghet under hösten. Frågan är bara när offensiven släpper.

Mjällby har heller inte någon toppform just nu. Tre raka kryss, visserligen mot två bra lag i Norrköping och senast Sirius, men vi får backa sju matcher för att hitta den senaste trepoängaren. Båda lagen ser nog sin chans att vinna här. Men jag tror att vi kommer få se ganska mycket ställningskrig. AIK måste som sagt hitta defensiv balans och trygghet, medan Mjällby sett att AIK själva är bra på att skapa målchanser åt sina motståndare. De lär vänta på misstag. Min take här är att det kan bli en målsnål match. Laget som leder kommer nöjt lägga sig på försvar. Poängen är så pass viktiga i det här skedet.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 1.65 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip