Tätt matchande nu vilket betyder att truppbredden sätts på prov. Andreas Brännström ska med sitt AIK duellera mot sin tidigare klubb Mjällby AIF, vilket ska bli spännande att se. Mjällby har hittat stabiliteten och huserar i mitten av tabellen medan AIK befinner sig i en tuff situation i botten. En sådan här match blir således extremt viktig när bortaspelet varit så svagt.

Mjällby stod i veckan för en stark prestation när Elfsborg gästade. Det var en insats som förtjänade mer då Mjällby var både bättre i spelet och skapade fler målchanser. Oturligt nog släpptes ett för billigt mål och då blir det tyvärr förlust i en sådan matchbild. Överlag tycker jag Mjällby ser spännande ut och visst har de fått lite kritik nu med två förluster på rad. Tycker däremot att laget hittat en bra stabilitet och det känns som denna match kommer lägligt med en snabb revansch mot ett lag som de kommer tagga till 100% mot.

Dystert är det hos AIK efter ett nytt poängtapp. Det är inte mycket som stämmer i laget och Andreas Brännström har satt sitt vägvinnande spel som fungerade i Mjällby i AIK, men i AIK har det blivit alldeles för baktungt och svårt att föra spelet samt skapa målchanser. I matchen mot Sirius fick John Guidetti och Aboubakar Keita chansen från start och det märktes att laget blev förbättrat i flera avseenden. Däremot fanns inte effektiviteten där och trots en överlag svag prestation fanns det målchanser för både ett och två mål.

Nu väntar som sagt en match mitt i veckan och det känns lite tveksamt att AIK skulle ställa alla nyckelspelare, som knappt kunnat träna fullt samt fick flertalet minuter senast, från start mot Mjällby. Tror det blir in med en del pigga ben återigen och Brännström har tidigare varnat att det krävs andra spelartyper för dessa typer av matchbilder.

Mjällby drar längsta strået - avgörs på fast situation?

Har svårt att se att AIK kommer leverera något vidare spel i en så tuff bortamatch. Kan tänka mig att Mjällby fortsätter med sin kompakthet som fungerade väl mot Elfsborg men också sättet de kontrollerade matchen på. Alexander Johansson deltog och fördelade boll på ett bra sätt när de spelade lite rakare och i försvaret var det väl samlat som alltid. Det var även farligt vid Johanssons inkast som får en del klagomål för att vara felaktiga och Mjällby känns som vanligt farliga vid sina hörnor.
Det är mycket som talar för underspel i denna match men oddsen är därefter istället gillar jag hemmaseger med insatsen tillbaka vid oavgjort. Tycker att Mjällby ska vara favoriter på Strandvallen och det förvånar mig inte heller om AIK ställer en försvagad elva på planen med tanke på de skavanker som härjat hos nyckelspelare som Guidetti, Fischer, Keita och Papagiannopoulos.

Spel: Mjällby vinner med insatsen tillbaka vid oavgjort (asian 0) till 1.96 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip