BP gästar Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Hemmalaget är seriens mest målsnåla lag. 18/28 matcher har gått under 2,5 mål och deras målsnitt/match är lägst i serien. Varför då spela ett överspel på laget? Tycker kontexten och motståndet gör att överspelet lockar. Mjällby är helt klara för allsvenskt spel även 2024 sedan en tid tillbaka. Det här är säsongens sista hemmamatch. Finns liksom inget att spara på här. Borde släppa lite på den disciplinerade defensiv laget ofta uppträder med.

Om vi går tillbaka till fjolåret när Mjällby spelade på ett liknande sätt och även var klara för allsvenskt spel tididgt:
Över hela säsongen hade de under 2,5 mål i 19/30 matcher. Men i deras sista sju matcher gick sex över 2,5 mål.

I deras senaste två matcher (Halmstad borta och Häcken hemma) har de kommit till fler avslut och nog varit lite mer offensiva. Ställs mot ett BP som inte hållit en nolla sedan mitten av juli (släppt in mål i 12 raka). BP har släppt in två eller fler mål i tio av de tolv matcherna.

BP måste vinna?

BP är två pong före Degerfors inför den här omgången, dessutom bättre målskillnad. Degens match mot Elfsborg spelas samtidigt, så Mellbergs gäng kommer inte kunna spela på deras resultat. Om BP skulle ta en poäng här samtidigt som Degerfors förlorar är BP klara för kval tack vare överlägsen målskillnad. Så förutsatt att Degerfors förlorar, vilket alla väntar sig, är en poäng mycket bra.

Samtidigt hade en seger inneburit att de skulle kunna undvika kval. Och de behöver inte bry sig om vad Degerfors gör. Det ligger inte riktigt i BPs natur att packa ihop och backa hem i eget straffområde för att få med sig 0-0. Så har de inte spelat fram till nu, svårt att se att de ändrar radikalt här, även om en poäng skulle kunna vara fint. Varför har de inte plockat fram det försvarsspelet tidigare i så fall?

Nej, jag tror Mjällby kommer vara rätt inspirerade att vilja bjuda sina fans på en fin avskedspresent. Svårt att se BP hålla nollan. Samtidigt borde Mjällby fortsätta ösa på lite mer än vanligt vid eventuell ledning.

Med de här förutsättningarna gillar jag överspelet.

Speltips: Över 2m5 mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip