Superettansöndag:
X2/asian +0,5 spelas i Mjällby-Brage.
Spelet sitter om Brage nyper minst en poäng.

Två stora positiva överraskningar drabbar samman här. Nykomlingen Mjällby ligger på allsvensk uppflyttningsplats medan Brage har kvalplatsen. Tror väl inget av lagen kommer ha något att göra med de här platserna när säsongen väl summeras, men ändå imponerande:

2. Mjallby 13 8 1 4 16:12 25
3. Brage 13 6 3 4 17:10 21

Brage vann senast hemma mot Trelleborg med 2-0. Hade innan dess en lite tyngre period med tre raka utan seger. En stor förbättring vad gäller prestation och resultat - en stor anledning stavas Christian Kouakou. Anfallaren var tillbaka efter en kortare skadefrånvaro. Bragetränaren Kleber Saarenpää försökte efter matchen inte dölja att anfallaren, som gjorde sitt femte mål på nio matcher den här säsongen, ger anfallsspelet ytterligare en dimension.

"– Ska jag vara ärlig betyder han lite för mycket faktiskt. Han är viktig för oss, i dag visar han att han kan skapa ordentlig oreda för mittbackarna i vilket försvar som helst, vilket också skapar plats för övriga spelare. Så det är en pusselbit som är viktig, säger Saarenpää."

Även i övrigt ser skadeläget bättre ut - senast fick en sån som Robbin Sellin (som jag håller som en klasspelare på Superettannivå) inleda på bänken. Får klara sig utan ordinarie keepern Peter Rosendal, då han ska bli pappa i dagarna. Bör kunna hantera den frånvaron okej trots allt.

Mjällby föll klart mot Halmstad senast. Var helt logiskt, då HBK var det bättre laget. Nykomlingen har som sagt gjort det bra, men känslan är att utdelningen varit väl generös: Fått med sig segrar mot Örgryte hemma och ÖIS borta i matcher där de kanske inte varit helt förtjänta av det sett till spelet. Även lyckats vinna en del jämna matcher och de har i stort sett undvikit kryss helt. Blir inte förvånad om laget kommer ha en lite tuffare period poängmässigt framöver.

Det här blir en jämn historia. Mjällby har såklart hemmafördel, men Brage är stabila och svårslagna. Håller Borlängegänget som snäppet bättre över tid och tycker de ska ha goda chanser att nypa minst en pinne här.