Mjällby törstar efter poäng och möter ett skadedrabbat Degerfors. Jag tror gästerna kommer fokusera på att hålla tätt och sedan växa in i matchen.

Superettan
4. Degerfors 4 2 1 1 8:5 7
14. Mjällby 4 1 0 3 4:6 3

Starten på säsongen

Mjällby - Varberg 0-1
Norrby - Mjällby 2-1
Mjällby - VSK 2-1
Dalkurd - Mjällby 2-1

Syrianska - Degerfors 1-4
Degerfors - J-Södra 2-1
Öster - Degerfors 1-1
Degerfors - Öis 1-2

Degerfors har fått en fin start på säsongen. Men senast blev det en setback. Örgryte kom till byn och fick med sig 2-1 trots en utvisning tidigt i andra.

Degerfors har överraskat på mig annars. Inte någon speciell trupp men man lyckas på något sätt bygga ett slagkraftigt lag men nu börjar det sina lite i truppen.

Skadeläget i Degerfors:

"Ekroth och Astvald är fortfarande några veckor bort. Stankovic tränar däremot för fullt. Men Oliver Nilsson är tyvärr tillbaka på ruta ett och har haft höftbesvär och ska träffa Åsa och Juha i början av nästa vecka för att diskutera vad som ska göras. Emil Portén vrickade foten här på uppvärmningen, så Andreas Jansson kommer med i truppen istället."

Mjällby skapade sina chanser men släppte in alldeles för lätta mål bakåt. Defensiven måste stramas upp och Degerfors måste nötas ned. Om man lyckas återstår att se men jag tror att vi får se ett skärpt Mjällby mot ett Degerfors som prioriterar att sätta försvarsspelet med en del folk borta.

Linan på inget mål före en viss minut känns spelvärd. Matchen spelas på naturgräs.

SPELTIPS
Jag spelar inget mål före 28:00 till 1.83 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip