En intressant match på Strandvallen väntas när Mjällby tar emot Degerfors. Två lag som börjat säsongen bra och inte alls tänker vara med i någon bottenstrid. Båda lagen har lyckats behålla en stor del av truppen från förra året och kunnat få stabilitet i det.

Mjällby hade en fördel i senaste matchen att få slippa spela på Värnamos hemmaarena då matchen flyttades till neutral plan, Borås Arena. Det var en chansfattig match där båda lagen hade svårt att skapa chanser. Det mesta av farligheterna skapade Mjällby genom fasta situationer och det var även så laget tog ledningen, återigen genom Arvid Brorsson. Defensiven såg stabil ut och de lyckades stänga ned matchen väl efter ledningsmålet i första halvlek. Viktigt med tanke på den tappade 2-0-ledningen i premiären mot Varberg.

Degerfors ser mycket spännande ut i år. Det är framförallt offensiven som varit stark och laget har skapat väldigt mycket chanser i båda matcherna, det visar även expected goal (xG) där Degerfors hade 1,79 mot Hammarby och 2,97 senast mot Halmstad. De har inte direkt så mycket spets i offensiven men spelsättet öppnar för mycket chanser och omställningsspelet har fungerat mycket väl där mycket av chanserna kommit. I matchen mot Halmstad i föregående omgång så hade Halmstad oerhört stora problem med trycket och farten som Degerfors hade i offensiven. Trots en tidig ledning av Halmstad så var känslan att Degerfors skulle vinna matchen, vilket man sedan gjorde komfortabelt med 3-1.

Till denna match är Christos Gravius osäker till spel på grund av sjukdom, likaså gäller Sebastian Ohlsson. Som tur är har Degerfors en bra bredd i år och det finns en hel del spelare på bänken som kommer att leverera. Senast mot Halmstad var det bland annat Gyau, Gwargis, Bassey, Sabetkar och Salmon. Kanske inte helt likt Degerfors att ha en sådan bredd i Allsvenskan. Hos Mjällby så verkar skadeläget oförändrat som sist, notera att det blev ett målvaktsbyte mot Värnamo där Alexander Lundin fick chansen efter att Törnqvist haft skadekänningar.

Jämn match på förhand där jag tror Degerfors får med sig minst en poäng

Två stabila jämna lag där Degerfors har den största styrkan i offensiven medan Mjällby har det i defensiven. Tycker att Mjällby är lite för tydlig favorit här och med tanke på sättet som Degerfors spelar just nu så kommer de in till denna match med full energi och självförtroende om poäng efter två bra insatser. Krånglar inte till det här utan tror på att Degerfors får med sig minst en poäng i en jämn batalj på Strandvallen.

Spel: Degerfors X2 (+0.5) till 1.96 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip