Speltips: Mjällby vinna eller oavgjort till 1.70 hos bet365 .
—-
Ett Mjällby på uppgång tar emot ett något stukat Djurgården hemma på Strandvallen.

Det blev inte starten på Conference League-kvalet som Djurgården önskade i veckan, när man förlorade med 2-1 hemma mot Luzern trots ett tidigt ledningsmål. Dessförinnan åkte man också på stordäng mot Elfsborg med 4-0, så det är ett Djurgårdslag i stort behov av en seger för att stärka självförtroendet om inte annat.

Hemmalaget har, till skillnad från Djurgården, växlat upp en aning. Två segrar på de tre senaste matcherna gör att man placerar sig på en niondeplats i den Allsvenska tabellen.
Jacob Bergström tillbaka där han hör hemma och ett förlängt lån på Max Fenger gör att Mjällby andas morgonluft!

Det är också ett Mjällby som genom David Löfquist får in lite mer skönspel än i vanliga fall, då det mest varit kriga och vinna matcher på det sättet. Med Löfquist i form får man en helt annan balans i spelet, vilket jag tycker hjälper dem.

Spelvärde hos Mjällby

Statistiskt sett blir matcherna mellan dessa två lag ofta målsnåla. Vi får gå tillbaka till 2020 för att hitta en match där det blivit över 2,5 mål i matchen, så jag var lite inne på det först.

I detta speltips kommer jag dock gå på feeling. Jag tror Mjällby har goda möjligheter att få med sig poäng från den här matchen. Med nämnda Jacob Bergström tillbaka, David Löfquist som ser pånyttfödd ut och ett försvar som kommer stångas för sina liv, tror jag det kommer bli tufft för Djurgården.

Sett till vart lagen befinner sig formmässigt bättrar det bara på Mjällbys chanser. Speciellt med tanke på att Djurgården spelade match så sent som i torsdags och nu kommer med lite trötta ben till Strandvallens gräsmatta. Nej, jag tror Mjällby får med sig poäng mot ett något stukat Djurgården och spelar därför Mjällby vinna eller oavgjort till 1.70 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip