Speltips: 1X (+0.5) till 2.06 hos nya Expekt

_________________

En viktig match för BK Häcken som inte har råd med några fler poängtapp om laget ska komma topp 2 och närma sig Elfsborg och Malmö FF som inte har ett helt enkelt spelschema. Däremot kampas Häcken med europaspel samtidigt där det blev storförlust mot Molde, vars offensiv hade lektstuga och gjorde hela fem mål framåt. För hemmalaget Mjällby så har hösten mer känts som något man bara ska spela av, däremot ryckte man upp sig i andra halvlek senast och fick med sig en poäng. Taggar laget till här mot BK Häcken?


Mjällby
Senaste match: Halmstad - Mjällby 1-1
xG: 0.81 - 3.08
Skott/skott på mål: 10/2 - 17/5
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 9-4
Ingen bra första halvlek av Mjällby som återigen gör en svag första halvlek där man verkligen får jobba sig in i matchen. 1-0 till Halmstad kom genom att Rösler missbedömde en långboll till ett friläge. Mjällby fick sedan en straff som Fenger missade. Andra halvlek var något bättre och laget fick tillslut in kvitteringen.


Häcken
Senaste match AS: Häcken - IFK Norrköping 4-1
xG: 1.72 - 0.8
Skott/skott på mål: 19/6 - 12/5
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 10 - 4
En självskriven slakt av BK Häcken som bara städar av motståndet på hemmaplan. Denna gång var det Momodou Sonko som skulle göra hattrick medan Simon Gustafsson stod för två assist. Det ser bara så enkelt ut när Häcken spelar men det gäller att göra den arbetsinsatsen varje vecka…

Ny svår bortamatch för ett Häcken som behöver hitta ny energi

Läget i Mjällby?
Bra. Inga nya skador eller avstängningar som rapporterats.

Läget i BK Häcken?
Laget kommer senast från europamatch mot Molde och där blev det ett par skadekänningar på bland annat Simon Gustafsson. Har sedan tidigare också haft ett par skador i Sana, Fridriksson (missar hela säsongen), Jacob Laursen mfl.

_______

En minst sagt lurig bortamatch för BK Häcken som nyligen blivit utskåpade av Molde, en del slitna spelare och nu ska ladda om att ta sig an Mjällby på Strandvallen. Ja, enkelt blir det inte.

Det lär bli rotation på ett par spelare och då ska oddset upp på BK Häcken. Mjällby brukar kunna stå emot topplagen och dra jämna strån, däremot har de inte gått att känna igen på samma sätt på sistone, kanske är det då bra att Häcken kommer på besök för där vet man att det är högkvalitativt motstånd redan från start och det gäller att vara med. Känner mig säker på att laget är betydligt bättre än man visat på sistone och nyförvärven gillar jag skarpt. Tror denna matchen kommer lägligt för laget att kunna störa BK Häcken och bjuda hemmapubliken på en helgjuten insats. Finner värde i 1X här trots att Häcken är klart mest motiverat.


Speltips: 1X (+0.5) till 2.06 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip