Bajen reser till Blekinge för bortamatch mot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Rak seger på bortalaget. Bajen vinner.
Odds 1.88 hos Nordicbet & Betsafe .

Lite av en ödesmatch för Hammarby det här. Fyra poäng på tre matcher i Allsvenskan är ingen katastrof, men insatsen mot AIK i derbyt senast var under all kritik. Följde upp det med att kasta bort Svenska Cupen mot IFK Göteborg i torsdags. Var överlägsna i första halvlek och skulle avgjort där. I stället fick IFK kontra och Andersen drog på sig rött kort. 1-1 där och game over i stort sett. Att det blev 120 minuter för Abbe Khalili, Paulinho och Tankovic är knappast optimalt sett till att Bajen bara har två vilodagar.

Upp till bevis härmed. Dags för Hammarby att visa att de verkligen är en guldkandidat 2020. Finns en enorm potential i offensiven, men tycker laget saknat de ledaregenskaper Djurdjic hade. Har inte varit någon som tagit tag i spelet när det blåst.

Positivt här är att de ställs mot ett Mjällby som gör sin tredje match på sex dagar. De tog en stark poäng i Göteborg (kunde/borde varit tre?) innan de slog ut Falkenberg i cupen i torsdags. Roterade visserligen en del i cupen, men får nu bara två vilodagar inför den här matchen. Har Helsingborg i en viktig förmodad bottenmatch på torsdag. Skulle inte förvåna mig om Lantz roterar lite här igen för att rikta in sig på Helsingborg-matchen, där det är viktigt att inte förlora.

Det här blir nog ingen dans på rosor för Hammarby, men det har utvecklat sig till en rejäl måstematch. Tror att de reser sig och bara vinner här, trots att matchen spelas på gräs. Efter Bajens svaga vecka har deras odds gått upp från låga till lockande nivåer. Hade det varit en match där Mjällby fått förbereda sig i fem-sex dagar och haft sin hemmapublik med sig hade jag nog inte vågat spela Hammarby. Men nu är förutsättningarna rätt så likvärdiga och jag tycker tvåan är fin, det ska trots allt skilja minst en klass mellan lagen i grunden.

Speltips Mjällby vs Hammarby:
2 - odds 1.88 hos Nordicbet & Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip