SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

IFK Göteborg reser ner till Blekinge för bortamatch mot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.80 hos bet365 .

Bägge lagen har nätat i sju raka Mjällbymatcher.
För Blåvitts del har bägge lagen nätat i fem raka matcher.

IFK Göteborg har smått osannolika tolv raka matcher utan seger. Hade de inte tagit det där cupguldet är frågan om Poya varit kvar fortfarande. Rätt så pressat tabelläge med bara tre poäng ner till kvalplatsen.

Tycker dock IFK haft lite otur i ett par matcher och det är tydligt att laget saknar poängspelarna Söder + Karaishvili. Gjorde dock en bra match mot Djurgården förra helgen (2-2). Har nu fått en träningsvecka att förbereda sig på, vilket nog kan gynna laget. Inte minst en sån som Kouakou som kom in under sommaren och inte hunnit träna in sig med laget. Tror även Wernbloom + Eriksson blir ett lyft för truppen, även om de inte är i full form ännu.

Petade äntligen upp Jakob Johansson på mittfältet senast, det är självklart där han ska husera. Det innebär att en sån som Sana kan ta en högre utgångsposition, vilket jag tror blir bra för offensiven på sikt.

Blåvitt släpper fortfarande in en del billiga mål. 27 insläppta är inte så imponerande, bara tre lag är sämre än så hittills. Ser vi till expected goals against så är det rätt så rimligt att Blåvitt släppt in så relatvt många mål. Kan inte skylla på otur där.

Mjällby har tappat vänsterbacken Jeahze till Bajen. Kan nog bli ett tapp för laget då han varit mycket bra den här säsongen. Blev Agardius som tog hans plats borta mot Kalmar, det är inte en lika spännande spelare offensivt. Men Mjällby har tillräckligt med bra offensiva alternativ för att hota Blåvitt: Ogbus slit, Bataneros passningsspel, Moros löpande och "Lökens" fot. Är väldigt målpålitliga hemma på Strandvallen. Med 23 inspelae poäng har de tio poäng ner till kvalplats. Med andra ord är läget inte särskilt akut - de kan gå in i den här matchen och bjuda upp mot Blåvitt. Lär inte alls bli någon parkerad buss här.

Väldigt svårt att sia om vilket lag som vinner här. Blåvitt har tio kryss, kan mycket väl se dem stå på elva efter den här matchen. Tycker dock BLGM känns som ett mycket bra spel. Hemmastarka Mjällby mot ett Blåvitt som är bättre offensivt än defensivt.

1-1 eller 2-1 åt något håll känns rimligt.

This is the stats tab
This is the post tip