Mjällby AIF:

Tog en riktig knallseger borta mot Malmö FF senast, när Mjällby tog en 2-0-ledning i den första halvleken och där Malmö inte lyckades få hål på Noel Törnqvist med ett 2-1-mål förrän fem minuter in på tilläggstiden. Formkurvan har pekat uppåt de senaste veckorna med 3-2-segern mot Helsingborg och en bra prestation hemma mot Kalmar FF, som slutade 1-1.

Mjällby, som ligger åtta i Allsvenskan, hoppas förstås kunna bibehålla den uppåtgående formkurvan när man under söndagen välkomnar sjuan IFK Norrköping till Strandvallen, där Mjällby vanligtvis är svårslaget även om resultatraden 2-3-2 inte är överdrivet skrämmande efter sju spelade hemmamatcher.

Jacob Bergström ser ut att vara nära en återkomst till Mjällby efter en mindre lyckad utflykt till Djurgården, men i skrivande stund är det inte klart om Bergström är spelklar och aktuell till söndagens match mot Peking. Jesper Adolfsson och Silas Nwankwo är långtidsskadade, även Alexander Johansson och Love Björnson ser ut att missa.

IFK Norrköping:

Hade ytterligare en olycklig afton i måndags när IFK Norrköping föll hemma mot Halmstad. Trots att Marco Lund visades ut strax före halvtidspausen, och Viktor Granath gav gästerna ledningen i inledningen av den andra akten så kunde Norrköping kvittera genom Vito Hammershoy-Mistrati ett par minuter från slutet, bara för att därefter se Naeem Mohammed sätta dit avgörande 2-1 på tilläggstid. Tungt är ordet.

IFK Norrköping har inte fått smaka på segerns sötma på över två månader nu, senaste segern kom borta mot Varbergs BOIS i mitten på maj och var Pekings tredje viktoria i följd. Sedan dess har poängtappen duggat desto tätare. Norrköping har ändå två 2-2-kryss, mot Djurgården och BK Häcken, de senaste veckorna, men skulle nog gladeligen återgå till segerspåret snarast möjligt. Mot Mjällby saknas avstängde dansken Marco Lund.

Mjällby favorit mot formsvagt Peking

Jag tycker Mjällby är välförtjänt favorit hemma på Strandvallen mot ett hopplöst formsvagt IFK Norrköping, som behöver rycka upp sig och som kan betydligt bättre än de senaste veckornas poängskörd vittnar om.

IFK Norrköping har gått över 2.5-målslinan i sju av deras åtta senaste matcher – undantaget en 0-2-förlust hemma mot BP i början på juni och även om Mjällby inte varit ligans mest målglada lag – 12 mål framåt på 14 matcher – så har Mjällby gått över samma lina i tre av de fyra senaste – 1-1-matchen hemma mot Kalmar FF som undantag. Över 2.25 mål kan vara ett alternativ till 1,83 hos Expekt .