Speltips: Kalmar X2 till 1.82 hos Pinnacle

_______________________________________

Viktigt möte på måndagskvällen när det hackar i skivan för både hemmalaget Mjällby och gästerna Kalmar FF. Efter svagare prestationer börjar det återigen bli dags att hitta rätt igen, Mjällby behöver inte gå särskilt långt tillbaka medan för Kalmar FF var det längesen nu man såg något imponerande i spelet. Spelarmaterialet och tron finns däremot i båda lägrena och det känns inte direkt som någon panik och det ska det heller inte vara efter fem omgångar.


Mjällby
Senaste match: Västerås SK - Mjällby 2-1
xG: 1.27 - 1.38 (ws)
Skott/skott på mål: 11/3 - 11/3
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 5 - 7
Tufft möte på förhand mot ett VSK där det bara handlade om tid innan första segern skulle komma efter ett par grymma prestationer. Det var ett laddat hemmalag som Mjällby skulle neutralisera, vilket man också lyckades bra med under första halvlek där hemmalaget inte kom upp i någon nivå och Mjällby hade kontroll på matchen och tog även ledningen genom Bergström. I andra halvlek kom det stora artilleriet för VSK som inledde med högt tempo och bytena gjorde att laget kunde ta sin första seger och Mjällby återigen med en svag prestation sett till helheten.


GAIS
Senaste match: Kalmar - GAIS 2-3
xG: 1.31 - 2.18
Skott/skott på mål: 10/5 - 18/11
Possession(%): 64 - 36
Hörnor: 4 - 8
Kalmar FF går inte helt att känna igen, men där det såklart handlar mycket om självförtroende. Man trodde att det hade lossnat efter segern mot Elfsborg men känslan var att det slarvades och GAIS lyckades ställa om i giftiga kontringar. Positiva var att man ändå lyckades göra två mål framåt varav ett forceringsmål men på det hela håller det inte att släppa till hela 18 skott varav 11 på mål, då blir man ofta tomhänta.

Jämnare match att vänta ?

Kalmar FF hittar vi längst ner i tabellen och det börjar nog smyga sig någon form av stress när det inte finns någon utpräglad slagpåse i tabellen. Laget har fortsatt mycket bollinnehav och fortsätter med sin idé, däremot så kommer man väldigt sällan till avslutslägen och det blir mest ett rullande utan att det resulterar i något. Nu har visserligen Mjällby också börjat ändra spelsätt inför året och stått för ett par riktigt fina prestationer men där man logiskt nog gått tillbaka lite senaste omgångarna. Vad för Mjällby vi får se för dagen är svårare att sia om när de också möter ett Kalmar FF som vill styra spelet. Underspelet är med all rätt nedspelad men däremot tycker jag fortfarande det finns värde i att Kalmar FF kan åka från Strandvallen med poäng. Det känns som en jämnare match på förhand än vad oddsen antyder och trots de kommer ifrån en tung förlust senast så känns det fortfarande energiskt och man behöver inte direkt en tränarförändring för att vända på detta. Ta kontroll över matchbilden och ge inte bort några gratismål - visst är det enkelt?

Speltips: Kalmar X2 till 1.82 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip