Mjällby tar emot Kalmar FF på söndagen.
Mitt speltips: Asian +0 eller DNB på hemmalaget. Spelet sitter om Mjällby vinner. Bethard eller FastBet .

Kalmar är en av säsongens stora överraskningar och Rydström prisas av de flesta, mycket rättvist. Ligger sexa i tabellen med visst häng på en Europaplats. Mycket bättre än vad de flesta trodde inför säsongen. Frågan är om Kalmar orkar hålla uppe poängsnittet in i mål - Rydströms Sirius kollapsade totalt sista sex-sju omgångarna i fjol. Har 7-2-1 senaste tio matcherna i alla fall, så mycket fin rad. Här saknas viktige mittbacken Lars Saetra pga avstängning. Ett avbräck, Rydström lyfter ofta fram att han är extremt viktig för smålänningarna.

Mjällby är också ett av formlagen i serien. Sju raka utan insläppt är extremt bra. Vann före uppehållet nere i Malmö och det var inte helt orättvist. Fått in bra värvningar och lån som gör att laget är klart bättre nu än tidigare under säsongen. Trots att de har sju raka nollor har tabellraden "bara" blivit 3-4-0 så de har inte lämnat botten helt tabellmässigt. Men har absolut allt att spela för fortfarande då de vill säkra kontraktet.

Höstmatch på Strandvallen. Då tror jag Mjällbys rätt fysiskt starka lag kommer trivas bättre än Kalmars bollknackande små tekniker. Väntas också bli storpublik, så jag tror det blir intensivt med en hel del duellspel. Det borde Mjällby vinna på. Mjällby är allitd extremt svåra att spela mot på bortaplan - det gäller alla lag i den här serien.

För mig luktar det lite kryss här, vilket väl hade varit okej för oss då insatsen betalats tillbaka. Jag tror i alla fall inte ett galet formstarkt Mjällby förlorar på hemmaplan här. Inget snack om att Rydström gjort ett jättejobb med Kalmar och det hade varit intressant att se vad de kunnat göra med en något vassare trupp. För dagen ska det egentlien inte vara möjligt att vara topp fem med den truppen och jag gissar väl att de kommer tappa ett par placeringar från nu in i mål.

Speltips: Mjällby vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip