Två lag som tuffar på och kör sitt egna race. Lagen är varken med i bottenstriden eller toppstriden och kan fortsätta fokusera på utveckling. Vilket jag tror man är nöjda med. Det är två intressanta tränare i Bäckström och Brännström som här ska gå en taktisk fajt emot varandra.

Hemmalaget Sirius kommer ifrån en tuff bortamatch mot Malmö FF där man inte hade någonting att säga emot. Dessförinnan hade man ett par bra prestationer men det är alltid svårt att veta vilket Sirius man får se på matchdagen. Senast vann Mjällby med 3-0 på Strandvallen och Sirius lär nu vilja visa upp sitt egna spel på konstgräset.

Mjällby kommer senast ifrån en sen vändning mot Degerfors. Det såg länge ut att bli en riktig missräkning trots en spelare mer på planen. Men med lite flyt och dåliga ingripanden blev det tre poäng och Mjällby fortsätter vara svårslagna.

Läget i lagen:

Sirius har Dennis Widgren avstängd efter rött kort senast. Tim Björkström fortfarande osäker.

Mjällby har Magnus Wörts avstängd. Bergström skadade sig olyckligt i sin comeback och lär inte vara redo för spel.

——

Mjällby har fått igång sitt anfallsspel med Nwankwo och Moro. De skapar oreda hos motståndarna med sin fysik och mot ett hafsigt Sirius ska det nog kunna bli ett par chanser. Sirius har tappat ett par viktiga kuggar i Shabani och Zeidan offensivt men har å andra sidan fått in Stensson som är en bra värvning. Tycker laget fortsätter agera stabilt i sitt spelsystem och levererar utifrån väl utifrån förutsättningarna. Nu borde prioritet vara att få igång Kouakou ännu mer. Tror iallafall det finns goda chanser för mål åt båda hållen här.

Spel: Båda lagen gör mål till 1.85 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip