En renodlad gruppfinal där både Mjällby och Sirius står på 6 poäng. Sirius med 7 plusmål och Mjällby bara 2. Vilket gör att Mjällby behöver en seger i denna match. Så lyder förutsättningarna och spännande lär det verkligen bli när lagen möts på den omtalade Strandvallen C-plan.

Hemmalaget Mjällby stod för en svag insats i matchen borta mot Oskarshamn. Trots ett tidigt mål så lossnade det aldrig riktigt. Precis som mot Dalkurd såg spelet stundtals bra ut ända fram tills sista tredjedelen då det slarvades med både avslut och passningar. Oskarshamn kunde få stora ytor och kontra på där Törnqvist kunde göra ett par vassa räddningar. Sådana chanser får man inte ge Sirius som verkligen har spets i offensiven.

Mjällbys elva senast mot Oskarshamn:
Törnqvist
Kricak - Rösler - Pettersson
Johansson - Gustavsson - Rosengren - Gustafson
Ståhl - Johansson - Persson
_______

Sirius har inledningsvis sett väldigt spännande ut. De har en väldigt härlig offensiv med mycket speed och individuell spets. Persson, Sylisufaj och Matthews är alla spelare som är väldigt rörliga och kan göra det där oväntade. Sedan har man också Kouakou och Alsanati som mycket väl också är startspelare, således har laget fått till en bra bredd i offensiven. Det var ett spelsuget Sirius som enkelt kunde besegra Dalkurd med 4-0. De extra målen kan mycket väl vara det som gör att Sirius kan gå in till denna matchen lite lugnare och Mjällby känner sig mer pressat. Det svåra är att Sirius inte heller rent generellt är ett lag som spelar på resultat, de brukar vara rätt så öppna ändå vilket gör matchen oviss på förhand.

Sirius elva mot Dalkurd:
Tånnander
Omarsson - Mathisen - Nwadike - Widgren
Heier - Roche - Stenson
Persson - Sylisufaj - Matthews

________

Tror att vi får se en öppen matchbild redan från start och det ska bli kul att se ett offensivt Mjällby som verkligen måste gå för tre poäng. Sirius å sin sida med så mycket spets framåt kommer nog uppskatta ytorna Mjällby kommer bjuda på. Tycker det mesta talar för att vi får se minst ett mål i första halvlek.

Spel: Asian över 1 mål i första halvlek till 1.95 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip