Mjällby har över tid hittat en jämn nivå och har med undantag mot BP stått för bra prestationer. Den stabiliteten saknar däremot Sirius som ännu inte har vunnit och matcherna har varit rena rama berg-och-dalbanan. Men trots det blir det alltid match in i det sista och det känns lite som vad som helst kan hända när Sirius spelar.

Mjällby klarade 0-0 borta mot Hammarby. Väldigt imponerande ändå med tanke på hur nedpressade de stundtals var. Defensiven fortsätter dock hålla sig intakt och nu har man bara släppt in ett mål på tre senaste matcherna mot riktigt bra lag. Gillar hur Tom Pettersson ser så självklar ut i sitt spel, han bidrar med mycket energi och ledaregenskaper i försvaret. Efter fyra tuffa matcher så kommer nu en match där Mjällby bör studsa tillbaka och visa sig starkast hemma på Strandvallen.

Gästande Sirius gjorde kanske sin bästa match senast hemma på konstgräset när Elfsborg stod på andra sidan. Det var en match med väldigt mycket målchanser åt båda håll, och det blev utdelning varifrån skotten ens kom ifrån. Kändes som nästan allt gick in och det är inte direkt positivt för defensiven. Oerhört surt iallafall för Sirius som har 3-2 in på slutminutrarna men där Elfsborg sedan gör två snabba mål och går därifrån med tre poäng. Sirius efterlyser således fortfarande sin första seger och känslan är att det blir för tufft även här.

Det finns dock en aspekt i det hela att ta hänsyn till. Mjällby spelar nämligen final i Svenska Cupen fyra dagar senare. Kanske finns lite fokus riktat mot den matchen både vad det gäller spelares fysiska status men också den mentala biten.

Stänger igen i första halvlek?

Efter ett sådant haveri som senast för Sirius så behöver de börja om litegrann och fokusera mer på grunderna i försvarsspelet. Precis som borta mot AIK har de potentialen att stänga igen mittfältsspelet med sådana skickliga spelare som Roche och Stensson. Nu möter man återigen ett lag som man har stor respekt för och på bortaplan är Sirius inte alls sådär spretiga som de stundtals blir hemma. Här kommer Mjällby få spela lite på sina villkor och då blir det kontrollerat. Mjällby har som jag nämnt tidigare en väldigt stabil defensiv och släpper inte till mycket alls varken i det öppna spelet eller på fasta situationer. Tror att vi får se en försiktigare första halvlek här men att det kan öppna upp sig mer i andra.

Spel: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.78 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip