Sirius och Mjällby gör upp på lördagen. 
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

Det här oddset stod ut för mig när jag tittade på helgens omgång. Mjällby hade över 2,5 mål i nio av 13 matcher under vårsäsongen. Fem av sju hemma. Visst är det fortfarande ett defensivt bra lag, men det är inte längre samma primärt defensiva tänk som tidigare säsonger. Lite mer eget spel, lite mer att lita på egen skicklighet snarare än enbart fasta situationer och moståndarmisstag. Har gjort detta utan att helt göra avkall på den typen av saker - så visst är de fortfarande bra på exempelvis fasta situationer också. 

Gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Dessutom har Sirius ett tufft defensivt avbräck iavstängde mittbacksgeneralen Castegren. Sirius har dessutom gjort sig av med Mitov-Nilsson, vilket i dagsläget ändå får ses som att målvaktspositionen är försvagad.  

Oddset har gått upp...

Sedan oddssläpp har oddset på överspel gått upp så kraftigt att det i skrivande stund tidigt i veckan är favorit. Det gör att jag vill syna laget. 

Att Sirius är ett bra offensivt lag vet vi sedan tidigare. Mattiasson är en offensivt lagd tränare och kommer inte hit med en parkerad buss. Laget var extremt bra förra hösten, hoppas säkert på något liknande i år. Salech är än så länge kvar i truppen och det gör att laget alltid har en vass forward som kan göra mål på väldigt lite. 

Visst finns alltid en risk att det blir avvaktande och slarvigt i en återstart efter ett uppehåll. Men jag tror på bra chanser för bägge lagen att göra mål här. Bägge lagen ligger relativt bra till vad gäller xg över hela säsongen. Mjällby fyra och Sirius sjua i "xg-tabellen". Tycker Mjällby visat att de ska uppgraderas och ses med nya ögon jämfört med tidigare säsonger.

Med det här i åtanke väljer jag att syna överspelet efter att oddsen gått upp under uppehållet. 

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.  

This is the stats tab
This is the post tip