Efter att ha dansat igenom Svenska Cupen och slagit ut både Kalmar FF och Hammarby IF så ska en final spelas för Mjällby i maj. Helt plötsligt är det högt ställda förväntningar på hemmalaget. Nu pratar folk om Mjällby som en positiv överraskning i år och Anders Torstensson fortsätter att hyllas med all rätt. Under föregående år lade Andreas Brännström en bra grund och satte ett stabilt försvarsspel samt vågade satsa yngre. De spelarna kommer att behöva axla större roller i år och det började minst sagt bra med cupen. Nu ska det dock göras över en hel säsong och det ska bli intressant att få följa.

Om förväntningarna blivit högre på Mjällby så är det snarare motsatsen hos Varberg. Efter att ha gjort tre bra säsonger med små resurser väntas det nu bli dags att rusta sig för överlevnad i årets Allsvenska enligt majoriteten av förhandstipsen. Klubben fortsätter dock på samma sätt med värvningar från lägre divisioner samt ett par agentplacerade spelare som ofta varit lyckade. Joakim Persson har ett riktigt bra scoutingöga och det är väl det som ska få klubben att klara sig kvar även i år. Insatserna i Svenska Cupen präglades av en problematisk skadesituation och det blev för svårt med en sådan tunn trupp. Men något man lärt sig är att aldrig räkna bort varken Mjällby eller Varberg, oavsett om kvaliteten i dagsformen finns där eller inte så är det ett stenhårt jobb och en kompakthet som är svår att behärska.

Skador Mjällby: Kricak, Adolfsson, Nwanko

Skador Varberg: Liljenbäck, Birkfeldt, Sainte, Mensah

Rutinen och kvaliteten sitter i defensiven hos båda klubbarna

En premiär på gräs mellan två lag som ibland kan kännas lite baktunga kanske inte öppnar för den största underhållningen. Tycker också att både Varberg och Mjällby har en hel del Allsvensk rutin i defensiven och där sitter styrkan. Visserligen finns ett par skador i backlinjen men litar på stabiliteten och spelsättet och tror på ett riktigt ställningskrig utan något vidare skönspel.

Spel: Under 2.5 mål till 1.78 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip