En match som fick helt andra förutsättningar när Finnvedsvallens gräs inte tillåter spel. Matchen flyttas istället till Borås Arena och således konstgräs. Ingen hemmaplansfördel för Värnamo och oddsen är i skrivande stund nästintill jämna.

IFK Värnamo spetsade truppen med Simon Thern kort inpå hemmapremiären och sedan skulle nästa positiva överraskning ske när Blåvitt besegrades på övertid. Det känns som ett Värnamo i harmoni i år som inte alls har samma förväntningar på nedflyttningskamp utan kan blicka mer mot utveckling och stabilare placeringar. Trots avsaknad av Marcus Antonsson som vann skytteligan förra året så har laget imponerat med en kreativ offensiv på försäsongen. I premiären fick Ademi - Zeljkovic - Bustos chansen från start och Blåvitt fick verkligen jobba i omställningsspelet då det skapades fler chanser ju längre matchen led.


Efter cupsuccén var det högst ställda förväntningar på Mjällby i hemmapremiären mot Varberg. Varberg formerade en svag elva och oddset på Mjällby trycktes ned en hel del. Själva matchen tog också Mjällby rättvist ledningen och såg ut att gå mot en stabil seger. Varberg vaknade dock efter 2-0 och lyckades hämta upp underläget på bara sex minuter. En missräkning för Mjällby som nu vill ha en snabb revansch. Tycker laget iallafall sett bra ut under hela försäsongen och har kvaliteten i sig. Kul också att Alexander Johansson fortsatt succén med ytterligare ett mål i premiären.

Inga nya rapporter om skador från Värnamo eller Mjällby.

Båda lagen har kvalitet i offensiven och nu ska även matchen spelas på ett snabbt konstgräs

Två lag som sett bra ut under ett par månader och kunnat bygga mycket på fjolåret. Mjällby ser lite mer offensiva ut under Torstensson och spelar ett rakare spel. Matcherna har hittills innehållit mycket målchanser åt båda håll och även xG:n under cupens gruppspel samt slutspelet har visat på det. Återstår att se om både Moro och Johansson får chansen här eller om man fortsätter med Johansson som ensam 9:a. Hos Värnamo så har Ajdin Zeljkovic imponerat och jag tror han har många mål i sig under Kim Hellberg som är en erkänt duktig offensiv tränare. Tror detta blir en underhållande match och tycker oddsen på mål gått upp lite väl mycket nu när matchen också är på ett snabbt konstgräs.

Spel: Över 2.5 mål till 2.15 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip