Speltips: Värnamo att göra mål i första halvlek till 2.45 hos nya Expekt

________

Under den pågående säsongen har båda lagen konsekvent överträffat förväntningarna. Trots tidigare oro för en eventuell bottenstrid har de etablerat sig stabilt i mitten av tabellen och regelbundet stått upp mot alla lag. Det måste ändå kännas bra att ha ”säkrat” kontraktet redan nu när det är många bra lag som ligger i bottenstriden. Till denna match kommer lagen dock med varsin 1-0 förlust och det återstår att se om det sätter igång någon reaktion.

Mjällby
Senaste match: Mjällby - IFK Göteborg 0-1
xG: 0.63 - 1.04
Skott/Skott på mål: 9/1 - 12/2
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 3 - 5
Matchen började jämnt, men Blåvitt hade sina stunder där de pressade Mjällby. Hemmalagets försvarsspel gjorde det dock svårt för Göteborg att skapa heta målchanser, och Mjällby hotade ofta i sina fasta situationer. Första halvleken slutade dock mållöst där Mjällby var närmast med ett skott från nära håll. I den andra halvleken tog Mjällby initiativet och störde IFK Göteborgs spel. Det låga tempot i matchen gjorde det lätt för Mjällby att hålla sitt försvarsspel organiserat, men där det kom lite som en blixt från klar himmel när Blåvitt avgjorde med ett fåtal minuter kvar.

Värnamo
Senaste match: Värnamo - Sirius 0-1
xG: 0.61 - 1.23
Skott/Skott på mål: 9/1 - 13/4
Possession(%): 61 - 39
Hörnor: 1 - 7
IFK Värnamo hade mest boll, men inga superlägen. Sirius hade bästa chanserna och kändes överlag hetare. Det syntes ju längre matchen led att Sirius tog kontroll medan Värnamo gjorde flertalet byten där det inte blev någon kontinuitet. Det skulle dock dröja till den 92:a minuten när en Värnamoförsvarare halkade och Tashreeq Matthews satte 1-0 kyligt.


Avstängda:
Victor Larsson (Värnamo)
Jesper Gustavsson (Mjällby)

Två viktiga kuggar som spelar 90 minuter i princip varje match. Där den defensiva balansen blir försvagat hos båda klubbarna.

Värnamo börjar ofta matcherna starkt och gör mål i den första halvleken

Strandvallen har inte direkt varit Mjällbys borg i år där de varit näst sämst i Allsvenskan på hemmaplan. Som tur är har bortaspelet varit över all förväntan och med det har säsongen varit väl godkänd hittills. För Värnamo har det varit lite samma sak där deras bortaspel passat betydligt bättre. De brukar börja matcherna bra med en högre press och återerövring, tar ofta kontroll över matcherna. De har nu gjort mål i de senaste sex bortamatcherna och lägg därtill att Gustav Engvall är tillbaka nu. Således är den offensivt starka trion tillbaka och det bör väl ge effekt? Tänker att det blir en mer välspelad och mer energisk match med förhoppningvis fler målchanser än lagens senaste.

Speltips: Värnamo att göra mål i första halvlek till 2.45 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip