Västerås tar emot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Tycker det känns lite högt på överspelet faktiskt. Bägge lagen vann sina inledande matcher. För Västerås är kryss här därmed riktigt bra, då har de allt i egna händer inför Giffarna i avslutningen. Mjällby behöver vinna för att ha ett bra utgångsläge inför avslutningen, en tuff Bajenbortamatch. Jag förutsätter att Hammarby slår Sundsvall, men det vet vi först på måndag.

Västerås verkar verkligen fortsätta spela sitt gena spel med hög press och en hel del man man-inslag. Agerade respektlöst mot Bajen i en chansfylld match de vann med 2-1. Både skapade och släppte till en del, kunde blivit fler mål i den matchen. Bägge lagen hade runt 20 avslut och total xG i matchen upp mot 3,5. Kunde mycket väl blivit fler mål i den matchen.

Mjällby brunkar in mål?

Mjällby ställde en rätt fysisk startelva på benen i sin öppningsmatch mot Sundsvall. Sundsvalls forwardsess Engblom gled igenom ett par gånger och Sundsvall tog ledningen med 2-0. Men Mjällby vände på matchen. Skapade 14 avslut på mål, en bit över 3 i xG. Framför allt tunga på fasta situationer i klassisk Mjällbystil, där kommer de nog kunna såra VSK också. Två mål på det senast.

Jag kan se bäge lagen näta här. Ett mål åt något håll borde kunna öppna upp matchen rejält, kan inte se något scenario när matchen fryser för att bägge lagen är nöjda med ställningen. Nio av 16 matcher gick över 2,5 mål i första omgångens gruppspel. Av de sju som gick under 2,5 innehöll samtliga sju exakt två mål i olika konstellationer. Varje match är såklart unik, men det säger en del om hur cupens gruppspel brukar vara - en hel del mål. Med tanke på utgånglsäget gillar jag överspel här och att då få upp mot dubbelt på det känns klart bra.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen,
This is the stats tab
This is the post tip