Elfsborg åker till Norge för bortamatch mot Molde på torsdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Normalt inget fan av överspel pre-match. Särskilt inte i första mötet i ett dubbelmöte. Men jag tycker den här matchupen luktar mål och gillar oddset på över 2,5.

Bägge spelade i söndags och är igång med sina tävlingssäsonger, så rätt så liknande förutsättningar jämfört med det svenska lag kan ställas mot andra gånger i Europaspelet (minns framför allt hur ett somrigt Galatasaray chockades i Östersund för några år sedan). Molde leder Eliteserien efter 15 omgångar och bara ett lag har gjort fler mål. Den datasajten jag använder visar att Molde har klart högst expected goals-summa i ligan. Så det är ett lag som gör många mål och skapar många målchanser. Väldigt sällan vi får över 1.70 på över 2,5 i Moldes ligaspel. Nu är det här en annan typ av match, men vill mena att det säger lite om vilket typ av lag de är. Är verkligen ett lag som trivs med att själva ha boll och föra spelet.

Det är som bekant den typen av lag Elfsborg trivs bäst med. När boråsarna kan gå i djupled med sina snabba yttrar och anfalla snabbt via dem, ja det är då Elfsborg är som allra bäst. Haft en tuff säsong i Allsvenskan och jag utgår från att de är totalt all in i det här Europaspelet - ett gruppspel hade kunnat rädda säsongen då guldstrid verkar kört. Thelin har dock sitt sätt att spela och jag kan inte se Elfsborg packa ihop och gå för att få med sig 0-0 här.

Jag tror på bra chans för bägge lagen att näta här. Elfsborg lär få sina kontringslägen samtidigt som Molde lär vilja ha med sig ett bra resultat till Borås. Bör bli bra fart på konstgräset och tycker det känns som bra chans att vi får minst tre mål.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip