Häcken gästar Molde på torsdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Molde har haft över 2,5 mål i 17/25 norska ligamatcher. Näst högst xG i hela serien och näst högst antal gjoda mål. 4/6 gruppspelsmatcher i Conference League-gruppspelet ifjol gick över 2,5. En över och en under hittills i EL-gruppspelet.
Häcken med tre eller fler mål i 18/27 allsvenska matcher. Precis som Molde har de haft en över och en under 2,5 hittills i EL.

Att Häcken är ett offensivt lagt lag med bra kvalitéer vet nog alla. Molde är också det. Vi minns nog hur de stundtals körde över Djurgården när de mötte DIF på hemmaplan ifjol. 2-0 efter 20 minuter, men en sjuk vändning av Djurgården. Tio mål på två DIF-matcher i fjol.

Häcken har egentligen bara en gaspedal att spela med. Offensivt lagt mittfält, flera poängspelare framåt. Helgens match mot Norrköping lite typiskt Häcken med 4-1-seger och bud på fler mål i bägge riktningarna.

Måstematch för bägge lagen?

Båda har inlett med två raka förluster i gruppspelet här. Övriga gruppen är med andra ord fullpoängare, så om det ska finnas någon slutspelschans för de här båda behöver de vinna. I andra hand finns en tredjeplats (som ger Conference League-slutspel) att kämpa om. Men även om det är målet så är det de här båda som gör upp om den - bägge behöver vinna.

Med det utgångsläget i kombination med hur skickliga bägge lagen är offensivt kan jag se det här bli en underhållande match med många chanser och böljande spel. 1-1 borde bägge lagen vara rätt missnöjda med som slutresultat, så i ett sånt scenario bör det bli två lag som går rätt hårt för ett segermål.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip