Nordiskt möte i Europa League-kvalet.

ELITESERIEN
2. Molde 15 10 14 41:17 31

Molde hemma
7 6 0 1 22:5 18

Formen
V, F, V, F, F

Senaste match
Sarpsborg - Molde 2-1

FINSKA LIGAN
3. KuPS 10 5 4 1 17:10 19

Kups borta
6 2 4 0 11:6 10

Formen
V, O, O, F, V

Senaste match
Haka - Kups 2-4

Molde var laget på allas läppar i Eliteserien i fjol. Med Rosenborg som ständig favorit så var det, kanske inte världens chock, men ändå en stor grej att Molde slutade etta med hela 14 poäng till tvåan Bodö Glimt och 16 poängs marginal till Rosenborg. Detta gav således en plats i Champions League-kvalet där finska Kups blir först ut. Molde lirade i Europa League förra säsongen och gjorde det tämligen bra. Isländska KR (7-1), serbiska Cukaricki (3-1) och grekiska Aris (4-3) slogs alla ut innan Partizan blev för tuffa. Torsk 1-2 borta och 1-1 i returen på hemmaplan. Så med det sagt så har Molde således en del rutin som kan bli viktigt här i CL-kvalet.
I ligaspelet har Molde börjat bra, men vacklat en del på slutet. Efter 5-0 mot start så föll man 1-2 hemma mot Brann och senast 1-2 borta mot Micke Stahres Sarpsborg. Två raka torsk kan inte coach Erling Moe vara nöjd med.
Molde har annars en väldigt bred trupp med svenskbekantingar som målvakten Andreas Linde och förre AIK-spelaren Mattias Moström i laget. Förre MFF-spelaren Magnus Wolff Eikrem är en pålitlig poängspelare också. Molde ligger tvåa i Eliteserien, sju poäng bakom succélaget Bodö Glimt. Men när jag jämför laget med vad finska Kups har att komma med så är det fördel Molde i min bok.
Kups kommer från en lite darrig trend med två kryss, torsk 0-3 hemma mot HJK följt av seger 4-2 borta mot Haka i genrepet. Laget placerar sig på en tredjeplats i tabellen. Sex poäng bakom Inter Turku som leder serien och två bakom just HJK. Kups vann guldet för första gången på 43 år i fjol.
Med allt sagt så tror jag på en defensiv inställning från Kups där det blir upp till Molde att komma ur sin negativa trend just nu. Om man lyckas får vi se, men utifrån matchens betydelse - att det är enkelmöte - den förmodade inställningen från Kups och Moldes sisådär form på slutet. Då gillar jag underlinan. Vid ledning kan Molde spela på resultat. Och Kups kommer garanterat att köra parkera bussen extra hårt vid ledning.

SPELTIPS
Jag spelar under 3,5 mål i matchen till 1.68 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip