Speltips: Molde asian -1,5 till 2.075 hos bet365 .
—-
Molde tar emot Sarpsborg på hemmaplan i en match som jag förväntar mig kommer innehålla en hel del mål.

Molde ligger på en femteplats i Eliteserien med tjugiosex inspelade poäng och fem poäng bakom på sjunde plats ligger Sarpsborg.

Lagen möttes för inte alls länge sedan i den norska cupen, även då på Moldes hemmaplan, i en match som slutade 3-1 i Moldes favör. Molde gick då upp i en 2-0 ledning redan efter fem minuters spel och innan halvtid gjorde man även 3-0.

Målglada lag med olika formkurvor

För mig är Molde det klart bättre laget än Sarpsborg, men det är också två lag vars matcher innehåller en hel del mål. Känslan är att Molde hittat formen ordentligt den senaste tiden med fem segrar på de sex senaste, där den sjätte matchen var ett kryss mot serieledande Bodö/Glimt.

I Sarpsborg är tongångarna desto bittrare. Efter en fin start på säsongen har man nu två raka förluster i ligan samt förlusten mot Molde i cupen. Vill man hänga på i toppen behöver man få ordning på framför allt försvarsspelet, då man släppt in elva mål på dessa tre senaste matcher.

Jag tror dock det kommer bli svårt i just denna match. Känslan är att Molde fått igång sin offensiva produktion ordentligt, och det är i grunden enligt mig Norges andra bästa lag efter Bodö/Glimt.

Sett till hur svag Sarpsborgs form är, Moldes hemmaplansfördel och hur starka Molde ser ut för tillfället, tror jag Molde vinner ganska komfortabelt här. Mitt spel blir därför Molde asian -1,5 till 2,075 hos bet365 !

För den som tror Sarpsborg kan peta in en boll finns även BLGM/Molde rak seger till 2.30, vilket inte alls behöver vara dumt heller!
This is the stats tab
This is the post tip