Lugnt här på öarna ikväll, vilket får mig att blicka ett par mil söderut.

Tight i botten poängmässigt som alltid i Ligue 2 men samtidigt har Monaco matcher mer spelade än sina kolleger/konkurrenter över sig i tabellen som man måste passera. Det klassiska laget som inte ens bör ligga i andradivisionen riskerar på allvar att ramla ned i tredjedivisionen.

Idag har man dock en nästintill lika passande som viktig uppgift framför sig. Guinggamp hemma måste bli tre poäng, och jag tror faktiskt man har tämligen goda chanser att se till så att så blir fallet också.

21:a januari var senast Guingamp vann en fotbollsmatch, jämför det med Monacos ganska fina form på slutet där man dessutom på hemmaplan, när man får spelet att stämma, det första målet, samt nervknutarna att lossna kan spela riktigt fin fotboll.

Monaco vann senaste hemmamatchen mot svårslagna Laval vilket innebar livsviktiga tre poäng och idag möter man ett Guingamp som inte alls fått det att stämma på bortaplan på senaste. Oavgjort senast mot Troyes men dessförinnan en rad förluster, vissa av dem ganska ordentliga dessutom.

Förövrigt som lite extra krydda finner vi en ganska trevlig statistik för hemmalaget i just detta möte, samt att Guingamp inte är tillnärmelsevis i lika stort behov av poäng som hemmalaget.

Jag ser inga problem att spela den raka ettan ikväll men visst, kryss är aldrig exotiskt i varken Ligue 1 eller Ligue 2, så för er lite fega: kör en 1:a DNB!

2.25 för den raka ettan är helt klart spelbart.

This is the stats tab
This is the post tip