På Stade Louis II inleds den franska Ligue 1 säsongen med ett möte där Monaco gästas av Nantes. Monaco avslutade förra säsongen med att komma på en tredje plats, bakom mästarna Lille och sedan PSG på andra plats. Det blev en lyckad säsong där Monaco vann 24 av 38 omgångar. Bara PSG hade fler vinster. Tredjeplatsen innebär kval till Champions League, där Monaco redan har en seger i ryggen. För Nantes som lyckades hålla sig kvar i toppdivisionen genom ett kval, blir detta en tuff premiär.

Att Monaco var inkonsekventa och tappade poäng i början av förra säsongen visade sig vara kostsamt, då laget spelade på en toppnivå fram mot slutet av säsongen. Till slut var det bara 5 poäng upp till topplaceringen. Denna säsong kommer de därför att vilja ändra på detta och se till att de får en utmärkt start. Det underlättar att laget redan har en stark seger bakom sig i Champions League kvalet där de tog en bortaseger mot Sparta Prag med 2 - 0, efter mål av Aurelien Tchouameni and Kevin Volland.

Försäsongen har varit lyckosam med segrar över Real Sociedad, Wolfsburg, Red Bull Salzburg och Cercle Brugge. Monaco har sålt av anfallaren Stevan Jovetic och försvararna Benjamin Henrichs och Fode Ballo-Toure. Å andra sidan har de köpt in Myron Boadu, Jean Lucas och Ismail Jakobs, som har förstärkt truppen.

Gästerna Nantes hade ingen vidare säsong, då laget hamnade trea från slutet av tabellen, närmare bestämt på plats 18. Detta innebar kval mot Toulouse, där Nantes vann den första matchen borta med 2 - 1 och förlorade hemmamötet med 0 - 1. På grund av bortamålregeln räckte för att få stanna kvar i Ligue 1, men det var riktigt nära att de skulle åka ur toppdivisionen. Under försäsongen har det blivit segrar över Guingamp och Brest, men också förluster mot Caen, Niort, Lorient och Clermont.

Till premiären får Nantes klara sig utan mittfältaren Pedro Chirivella, som är avstängd på grund av för många gula kort från förra säsongen. Kreatören Imran Louza har sålts till Watford samt att Abdoulaye Toure inte har tränat med laget, då han är på väg bort. Randal Kolo Muani har återvänt från OS. Nantes avslutade försäsongen med två raka förluster medan Monaco vann en tävlingsmatch. Då Monaco vill undvika en seg start i ligan kan detta bli en större seger, då Monaco redan är varma i kläderna.

Därmed spelar jag på att Monaco vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir alltså Monaco asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Nantes seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Monaco (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Monaco - Nantes:
1 asian -1. Odds 1.83 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Monaco:
Alexander Nubel, Caio Henrique, Axel Disasi, Benoit Badiashile, Ruben Aguilar, Aleksandr Golovin, Aurelien Tchouameni, Youssouf Fofana, Sofiane Diop, Wissam Ben Yedder & Kevin Volland.

Preliminär startelva - Nantes:
Alban Lafont, Dennis Appiah, Nicolas Pallois, Jean-Charles Castelletto, Fabio, Marcus Coco, Wylan Cyprien, Samuel Moutoussamy, Ludovic Blas, Moses Simon & Renaud Emond.
---

This is the stats tab
This is the post tip