Den franska tungviktaren AS Monaco inleder Champions League kvalet hemma på Stade Louis II med att ta emot PSV Eindhoven - i det första av två möten. Monaco avslutade Ligue 1 på en tredje plats där de gjorde en bra säsong överlag. Även PSV gjorde en lyckad säsong och kom på en andraplats bakom rivalen Ajax. PSV har en tung seger redan, efter att ha slagit Ajax i den holländska supercupen. Dock är Monaco på bortaplan alltid en svår uppgift. I första mötet är det klar fördel till Monaco.

Trots ett kontroversiellt tränarbyte, där Niko Kovac sparkades till förmån av Philippe Clement, tidigare Club Brügge, avslutade Monaco förra säsongen med nio segrar och en oavgjord ligamatch. En av många nyckelspelare, Aurelien Tchouameni, har därefter lämnat för spel i Real Madrid. In i stället har Monaco värvat Takumi Minamino och Breel Embolo. Försäsongen har varit bra - trots två förluster mot Porto och Southampton - efter att ha tidigare varit obesegrade i fem raka vänskapsmatcher.

PSV har inlett en ny era med gamla Manchester United anfallaren Ruud van Nistelrooy som tränare. Starten kunde knappast bli bättre, med en 5 - 3 seger över Ajax. Guus Til gjorde ett hattrick, medan Cody Gakpo och nyförvärvet Xavi Simons nätade varsitt mål. Det var ett Ajax i obalans och utan målkungen Sebastien Haller, som har dragit till Borussia Dortmund. Att släppa in tre mål är ändå ett svaghetstecken. Precis som Monaco spelade PSV senast i Champions Leagues gruppspelet säsongen i 2018-2019.

Även under försäsongen har PSV varit ostabila i försvaret och stått för misstag som Monaco mycket väl kan komma att ta vara på. Jag krånglar därmed inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak hemmaseger till Monaco i det första kvalmötet.

Speltips Monaco - PSV:
1. Odds 2.12 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Monaco:
Alexander Nübel, Ruben Aguilar, Axel Disasi, Guillermo Maripan, Caio Henrique, Vanderson, Youssouf Fofana, Jean Lucas, Aleksandr Golovin, Kevin Volland & Wissam Ben Yedder.

Preliminär startelva - PSV:
Walter Benitez, Ki-Jana Hoever, Jordan Teze, Andre Ramalho, Philipp Max, Joey Veerman, Ibrahim Sangare, Cody Gakpo, Guus Til, Johan Bakayoko & Luuk De Jong.
---

This is the stats tab
This is the post tip