För att kvala in till Champions League gruppspelet behöver Monaco ta sig förbi Shakhtar Donetsk i kvalfinalen. Monaco får inleda på Stade Louis II innan returen i Ukraina, den 25 augusti. Trots att ligaspelet har inletts trögt har Monaco spelat lysande i Champions League, där de har slagit ut Sparta Prag - genom att vinna båda möten med handikapp siffror. Shakhtar Donetsk har också visat fin form och slagit ut Genk. Dock är det Monaco som har imponerat mest och har en klar fördel att ta sig vidare.

Märkligt att Monaco, som avslutade Ligue 1 säsongen på en tredje plats, bakom Lille och PSG, har haft det svårt i uppstarten. De har dominerat matcherna mot Nantes och Lorient, där de har haft ett högt bollinnehav, men haft stora bekymmer med att hitta nätet. I Champions League kvalet, som ändå verkar ha prioriterats mer, har det blivit desto större utdelning. Sparta Prag slogs först i Tjeckien med 2 - 0 och sedan i Frankrike med 3 - 1. Monacos trupp håller helt klart en Champions League nivå.

Shakhtar Donetsk har plockat in Sassuolo-tränaren Roberto De Zerbi, som spelar en offensiv fotboll - på vinst eller förlust. I ligaspelet har de tagit tre segrar över Inhulets, Lviv och Metalist, men också förlorat hemma mot Oleksandriya. Belgiska Genk har dock slagits två gånger om med siffrorna 2 - 1 i kvalet. Den skadade skyttekungen Junior Moraes har inte saknats då ersättaren Lassina Traore har nätat fyra gånger på de sex inledande matcherna. Så offensiven är fortfarande bra hos Shakhtar Donetsk.

Monaco har enorma kvalitéer i truppen som ändå reser sig och levererar på topp när det väl gäller. Känslan är att de gör det i kvalet till den finaste turneringen. Därmed lägger jag ett spel på att Monaco tar kommandot i mötet och vinner hemmamötet.

Speltips Monaco - Shakhtar Donetsk:
1 - odds 1.70 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Monaco:
Alexander Nubel, Ruben Aguilar, Axel Disasi, Guillermo Maripan, Caio Henrique, Gelson Martins, Youssouf Fofana, Aurelien Tchouameni, Aleksandr Golovin, Wissam Ben Yedder & Kevin Volland.

Preliminär startelva - Shakhtar Donetsk:
Anatolij Trubin, Dodo, Marlon Santos, Serhij Kryvtsov, Mykola Matvijenko, Taras Stepanenko, Marcos Antonio, Tete, Alan Patrick, Manor Solomon & Lassina Traore.
---

This is the stats tab
This is the post tip