Borussia Mönchengladbach:

Har verkligen blandat och gett på sistone, där man stått för några rejäla bottennapp på bortaplan där man har tre raka storförluster: 0-3 mot RB Leipzig, 0-4 mot Mainz och 1-4 mot Hertha Berlin. Där emellan har man hunnit med att besegra Bayern München, 3-2, på hemmaplan och kryssa mot Freiburg.

Daniel Farkes gäng har inte varit i storform sedan årsskiftet och har bara mäktat med två segrar på nio matcher, där särskilt bortaspelet varit svagt. Det finns dock betydligt vassare offensiv kvalitet i Gladbach än vad laget visat upp på sistone med namn som Marcus Thuram, Alessane Pléa, Jonas Hofmann och Lars Stindl.

Ramy Bensebaini är avstängd och ser ut att ersättas av Luca Netz på vänsterbackspositionen. I övrigt saknas mittfältsspelfördelaren Julian Weigl och meniskskadade Tony Jantschke.

Werder Bremen:

Bremen är elva i Bundesliga, med samma poäng som tiondeplacerade Mönchengladbach. Inte heller Werder Bremen har rosat marknaden på sistone och kommer in i det här mötet med tveksam form och fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Sedan årsskiftet noteras Werder Bremen för tre segrar och sex förluster.

Ole Werners gäng kommer från en tuff 2-3-förlust mot Bayer Leverkusen senast där skyttekungen Niclas Füllkrug gjorde ett mål och en assist. Den väldige anfallaren, som gjorde avtryck för Tyskland i VM i vintras, är inte bara Werder Bremens – utan hela Bundesligas – främsta målskytt så här långt med 15 kassar. Börjar han träffa formen igen vore det viktigt för att försöka vända den nedåtgående formkurvan. Skadeläget är i övrigt positivt med endast Felix Agu och Manuel Mbom otillgängliga.

Två målglada lag - Thuram vs Füllkrug

Speltips:

Båda lagen har varit väldigt målglada på sistone. Gladbach har läckt in en hel del mål, men besitter också en god offensiv kapacitet och har gått över 2.5-målslinan i fyra av de fem senaste. Bara två lag har släppt in fler mål än de 18 som Gladbach har skeppat in under 2023 – och ett av dessa lag råkar dessutom vara Werder Bremen. Offensivt har Werder Bremen också kapacitet där Bundesligas skyttekung Niclas Füllkrug är svårstoppad när han har en fin dag. Jag tror det kan rassla i båda nät den här matchen.

Över 2.5 mål finns till 1,60 hos Pinnacle . Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål finns till 1,94.
This is the stats tab
This is the post tip