Borussia Mönchengladbach:

Gladbach fortsätter att vara ett lag med två ansikten som blandat och gett under den första halvan av säsongen, vilket gör att man också återfinns mitt i Bundesligatabellen. Hemmaformen har dock pekat uppåt på sistone med tre segrar i rad i Bundesliga och fem i följd om vi räknar med DFB-Pokal-segrarna mot Wolfsburg och Heidenheim.

Senast blev det förlust i ligaspelet när Gladbach föll borta mot Union Berlin – som förstås underpresterat enormt den här säsongen och kan betydligt mer än man visat – som vann med 3-1 på Alten Försterei. Gerardo Seoanes lag har ändå otvivelaktigt ryckt upp sig efter den tröga säsongsinledningen, där man bara vann en av de åtta första, och Gladbach är säkerligen sugna på att fortsätta bygga vidare på hemmaformen här.

Hannes Wolf och Jonas Omlin är borta till efter nyår och även om Kô Itakura, Tony Jantschke och Jordan Siebatcheu närmar sig comeback kan den här matchen komma för tidigt. Det finns även frågetecken för Tomas Cvancara som varit krasslig i veckan, men Manu Koné ser ut att återvända till startelvan efter att ha missat Union-matchen.

Werder Bremen:

Om Gladbach är i strålande hemmaform så har det gått desto tyngre för Werder Bremen när det kommer till bortaspelet under 2023. Gladbach är, tillsammans med Heidenheim, Bundesligas svagaste bortalag och är segerlösa efter sex matcher – ett kryss och fem förluster – den här säsongen. Räknar vi med den förra så är det åtta förluster och ett kryss på de nio senaste bortaresorna.

Det är en tung trend att vända för Bremen, som dock studsade tillbaka efter en fem matcher lång segerlös svit förra helgen, när man besegrade Augsburg med 2-0 på hemmaplan. 13 av Werder Bremens 14 poäng har dock kommit på hemmaplan.

Även Werder Bremen saknar ett par spelare här. Lagkapten Marco Friedl är, precis som Michael Zetterer skadad och borta till efter nyår. Nicolai Rapp, Leon Opitz och Amos Pieper är långtidsskadade.

Fördel Gladbach mot bortasvaga Bremen

Bortasvaga Werder Bremen står inför en klurig utmaning borta mot ett Borussia Mönchengladbach i fin hemmatrend, men som blandat och gett under första säsongshalvan. Seoanes gäng har större kapacitet än man stundtals visat upp under hösten och Gladbach bör ha goda möjligheter att studsa tillbaka efter förlusten senast inför hemmafansen. Raka ettan finns till 1,95 hos Coolbet .
This is the stats tab
This is the post tip