Landslagsbreak = Over!
Nu köttar vi klubbfotbollen igen och fint nog så har vi en monstermatch i Mexiko att rivstarta med.

Monterrey - Chivas är ett av Mexikos största möten utan att vara ett derby. Detta då dessa publikstarka lag historiskt sett haft otaliga duster sinsemellan i jakten på ligatitlar.

Chivas är det mest framgångsrika laget av dessa om vi tittar ur längsta möjliga perspektiv medan Monterrey varit mer framgångsrikt under modern tid med 9 finalplatser under 2000-talet. Just nu håller den trenden i sig då Monterrey toppar ligan hela 9 placeringar före chivas med en match mindre spelad.

Hemmalaget Monterrey har på pappret en starkare trupp och investerar årligen stora pengar på truppen. Den senaste bombvärvningen är Sergio Canales som anslöt under förra sommarfönstret för 10 miljoner euros + dryga 5 millar till via diverse bonusar. Spanjoren, som hade en aningen lång startsträcka, har på senare tid varit outstanding och blivit en av lagets viktigaste spelare.

Chivas å sin sida har en regel de lever efter, och det är att endast mönstra mexikanska spelare. Givetvis är stödet enormt i Mexico då de ofta haft landets mest talangfulla spelare i truppen. Det andra lag investerar på spelare från utlandet investerar Chivas på mexikanska diton. Storklubbarna har dock vuxit sig såpass starka att de ofta blir tvungna att dammsuga talangerna från mindre klubbar, men de slår fortfarande till med några storvärvningar lite då och då.

Chivas senaste stjärnvärvning är tidigare Manchester United-spelaren Chicharito. Chicharito kom till klubben i dålig fysisk form och har således inte hunnit sätta något avtryck under hans andra sejour i klubben.

Brutal spelschema

Landslagsvilan välkomnades av Monterrey med öppna armar.

De slåss just nu på flera fronter då de utöver ligaspelet också tagit sig till Concacaf Champions Cups kvartsfinal. Ett dubbelmöte mot Lionel Messis Inter Miami ligger runt hörnet. Mellan dessa matcher ställs de mot ett annat klassiskt lag som är på uppgång (Cruz Azul) innan de slutligen tar sig an ett laddat derby mot Tigres.

Spelschemat ser alltså ut som följande:

30/3: Monterrey - Chivas
3/4: Inter Miami - Monterrey
6/4: Cruz Azul - Monterrey
10/4: Monterrey - Inter Miami
13/4: Monterrey - Tigres

Notera att jag satt ut datumen efter lokal tid (Mexico).

Informationen som kommit ut säger att Monterrey vilar ett par spelare inatt för att fokusera på matchen mot Inter Miami.

Monterrey, som är kanske ligans försvarsstarkaste lag, kommer att ta det safe här. De leder ligan med marginal och har flera "viktigare" matcher framför sig. En förlust är absolut inte ett alternativ, men ett kryss och inga skador är nog taget varje dag i veckan. Trots detta så tror jag på Monterrey, men jag gillar mer ett underspel då de ofta spelar tight i dessa sammanhang.

Under 2.5 mål är taget till 1.95 @ Nordicbet .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip