Dags för Clasíco Regiomontano, derbyt mellan två av Mexikos mäktigaste lag.

Historien vittnar om en rekordjämn rivalitet där Tigres har ett litet övertag med 15 vinster kontra Monterreys 13. Jag personligen tror att Monterrey knappar in på rivalerna då de kommer till matchen i betydligt bättre form.

Visst, 2 raka förluster i ligan brukar inte vara synonymt med bra form, men det ska sägas att Monterrey roterat en del i ligan med dels Champions Cup i åtanke men framförallt med sikte på att spelarna ska komma till det här derbyt i så bra fysisk form som möjligt. Monterrey kommer dessutom från en seger mot Inter Miami tidigare under veckan. Mexikanerna imponerade stort i det dubbelmötet och självförtroendet är givetvis på topp efter att ha slagit ut en av favoriterna i Champions Cup. Inter Miami var aldrig riktigt nära och det var precis det styrkebeskedet som Monterrey behövde.

Tigres å sin sida har varit oerhört ojämna under 2024. De har på senare tid rasat i tabellen och fick dessutom respass ut ur Champions Cup efter två kryss mot Columbus Crew. Med ett sargat självförtroende och ett hackande spel tycker nog de flesta i Tigres-lägret att säsongens viktigaste match kommer vid värsta tänkbara tillfälle då Monterrey hittills gjort det bättre än Tigres på alla fronter vad gäller såväl prestationer som resultat.

Stjärnornas kamp

Tigres och Monterrey är ligans största spenders. I dem stjärntäta trupperna hittar vi dock två spelare som sticker ut, rejält!
Jag pratar om Gignac i Tigres och Canales i Monterrey och det är en intressant match i matchen, även om de självklart inte ställs mot varandra på plan :)

Jag tycker att allt pekar på en hemmaseger. Supporten, formen, statistiken och kvalitén!

Monterrey -0.25 spelas till 1.84 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip