Monza:

Inledde året med en målglad bortaseger mot Frosinone, som besegrades med 3-2. Monza tog en 3-0-ledning, men trots försprånget så kom Frosinone närmare och skapade lite spänning fram till slutsignalen. Fem mål i en Monza-match tillhör annars inte vanligheterna: i de tio föregående matcherna har 7 av 10 gått under 2.5-målslinan och Monzas defensiv har stått sig bara mot både Fiorentina och Napoli, som Raffaele Palladinos lag nollade på bortaplan.

Nu väntar en lurig utmaning i regionsderbyt mot Inter, som tar sig ett par mil norrut från Milano till Formel 1-staden Monza. Inter vann säsongens första möte komfortabelt med 2-0 på Giuseppe Meazza, men under förra årets debutsäsong i Serie A ställde Monza till besvär för I Nerazzurri både hemma och borta. Monza kryssade hemma och besegrade Inter borta med 1-0.

Formen på sistone har varit lite upp och ned med två segrar, ett kryss och två nederlag på de fem senaste. Palladino får klara sig utan Michele Di Gregorio, som skadade sig mot Frosinone, och José Machin som spelar Afrikanska mästerskapen. Sedan tidigare saknas skadade Gianluca Caprari och avstängde Papù Gómez.

Inter:

Kom undan med blotta förskräckelsen senast mot Hellas Verona där Simone Inzaghis lag stod för en riktigt svag prestation. Inter tog ledningen tidigt genom Lautaro Martínez och såg ut att ha full kontroll på en händelsefattig match där I Nerazzurri såg ut att gå på halvfart. En oväntad kvittering från Thomas Henry satte dock rejäl fart på matchen där Inter till slut kunde vinna efter ett kontroversiellt segermål från Davide Frattesi i 93:e minuten – och i den tionde övertidsminuten brände gästande Hellas en straff, när Henry träffade stolpen.

Inter måste upp ett par nivåer om man ska lämna Monza med tre pinnar i behåll och jag kan inte tänka mig att Inzaghi accepterar en liknande insats igen. Rejält förbättrat Inter väntas, med andra ord.

Skadeläget ser annars riktigt bra ut för Inzaghi som fått tillbaka både Lautaro och Federico Di Marco. Nu saknas endast Juan Cuadrado, som blir borta ytterligare ett par månader.

Inter favorit – men Monza inga pushovers

Inter är klar och tydlig favorit här och kommer man upp i rätt nivå ska Inzaghis gäng ha goda möjligheter att vinna. Men prestationen hemma mot Hellas senast gör mig ytterst obenägen att backa bortalaget till så låga odds som 1,49. I så fall ser jag målmarknaden som mer intressant. Vi vet att Inter är Serie A:s bästa defensiva lag med bara 9 insläppta på 19 ligamatcher. Monza har haft lite bekymmer att plocka segrar på hemmaplan, men man har bara förlorat två gånger och släpper in ytterst få mål – bara tre lag har släppt in färre än Monzas sex på hemmaplan. Jag tror vi kan få se en match där ett påslaget Inter styr och ställer mot ett Monza som stretar emot allt man kan. Under 2.5 mål finns till 2,04 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip