Monza:

Tabelltian och Serie A-nykomlingen Monza kliver in i det här mötet med gott självförtroende efter tre raka segrar – och några fina skalper. Bortasegern mot Inter, 1-0, följdes upp av en 3-2-seger mot formstarka Fiorentina innan Silvio Berlusoni och Adriano Gallianis lag bortabesegrade Spezia med 2-0 senast.

Raffaele Palladinos lag kan således kliva in i det här mötet med gott självförtroende och en trygg placering mitt i tabellen utan någonting att förlora. Skadeläget ser bra ut för Palladinos gäng, som utöver Marco D’Alessandro, som är ett osäkert kort, ska ha alla spelare tillgängliga.

Roma:

Var ytterst nära tre mycket viktiga poäng i toppmötet mot Milan i lördags. Roma tog ledningen genom Tammy Abraham i den 94:e minuten, men Alexis Saelemaekers kvitterade bara ett par minuter senare. Roma är därmed nere på sjätte plats i Serie A, på samma poäng som Inter på den sista Champions League-platsen och med fyra poäng upp till trean Juventus.

José Mourinho brottas dock med en skadekris vid sämsta tänkbara tillfälle under säsongen, när det drar ihop sig till slutstrid i kampen om Europa såväl som semifinalmöte mot Bayer Leverkusen i Europa League nästa vecka. Viktige mittbackskuggen
Chris Smalling är skadad, precis som Diego Llorente, och mot Milan tvingades dessutom ersättaren Marash Kumbulla av med en oturlig knäskada. Även Andrea Belotti byttes ut med skadebekymmer som gör honom till ett osäkert kort. Lägg därtill att Rick Karsdorp saknas sedan tidigare och Georginio Wijnaldum och Paulo Dybala är inte heller helt återhämtade efter sina skadebekymmer och duon tränade separat från övriga gruppen under måndagsträningen. Dessutom är Nemanja Matic avstängd. Det är med andra ord ett kraftigt skadeförsvagat Roma utan flera nyckelkuggar, framför allt i de defensiva leden där det är rejäl kris.

Formstarkt Monza med allt att vinna mot Roma i skadekris

Roma vann höstmötet med 3-0, i ett möte där Monza hade bollen och styrde spelet men Roma var effektiva. Det mötet kom dock tidigt i Serie A-nykomlingens första säsong i högsta serien och Monza har sedan dess funnit fotfästet i Serie A. Monza kommer in i det här mötet med tre raka segrar – inklusive fina segrar mot Inter och Fiorentina – och gott självförtroende. Jag tror Monza har goda möjligheter mot ett Roma som genomgår en skadekris med en drös spelare borta – framför allt i försvarsleden – och som dessutom har Europa League-semifinalen mot Bayer Leverkusen nästa vecka att hålla ett öga på. Det här kan bli tufft för Mourinhos mannar. Monza +0.5 finns till 1,72 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip