På Parque de Jogos Comendador Joaquim de Almeida Freitas i Moreira de Cónegos tar Moreirense emot Braga under fredagskvällen. Gästerna har goda minnen av att möta det här motståndet och att det blir bortaseger här är vad undertecknad snöar in på.

Moreirense har inlett ligaspelet med en oavgjord och en förlust. De tog emot Benfica i premiären och förlorade den tillställningen med 2-1. Därefter väntade Santa Clara på bortagräs och då blev det 2-2 Estádio de São Miguel och detta efter att Moreirense kvitterat i den tionde (!) tilläggsminuten genom brassen Andre Luis Silva de Aguiar som gör sin andra säsong i Moreirense.

Poängen senast blev dock en dyrköpt sådan då nyförvärvet från Porto, Rodrigo Conceicao, fick syna det röda kortet i slutet på den andra halvleken, vilket gör att han inte finns tillgänglig för spel när Braga väntar i omgång tre.

Braga har precis som motståndarna två matcher genomförda i ligaspelet så här långt. En seger och en förlust är gästernas facit så här långt. Inledningsvis tog de full pott genom att bortaslå Maritimo med 2-0 på Estádio dos Barreiros, men nu senast gästades de av Sporting hemma och då blev det förlust med 2-1 hemma på Estádio Municipal de Braga.

Mot just Moreirense har Braga dock fem raka segrar. Lagen möttes i en träningsmatch inför säsongen också och den tillställningen vann de med 4-0 och då gjorde anfallaren Ricardo Horta två av målen, varav ett på straff.

SPELTIPS
Min teori är att Braga fortsätter vara det bättre laget av de här båda. Gästerna har som målsättning att utmana om topp tre-placering och ska de lyckas med det är Moreirense ett lag man bör klara av.

När Braga var på besök här i fjol vann de med 4-0. Jag tror de vinner igen och väljer att spela rak tvåa till 1.72 hos Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip